In opinia medicilor specialisti, doua sunt anotimpurile in care bacteriile se activeaza si prezinta un risc major de infectare a persoanelor: vara si inceputul toamnei. In lunile iulie-septembrie, incidenta infectiilor de orice fel in randul copiilor, in special cu varsta de pana la 5 ani, creste semnificativ. Aflati in colectivitati: in vacanta, in tabara, la mare sau la bunici, micutii sunt cu mult mai predispusi la contaminarea cu diverse bacterii. Una dintre cele mai periculoase este infectia cu pneumococ. Preventia in aceasta situatie este mai mult decat necesara.

Pneumonia este o infectie care poate fi cauzata de o bacterie numita pneumococ si care provoaca cele mai multe decese in randul copiilor cu varsta de pana la 5 ani, cu o incidenta de 45 de cazuri la 1000 de sugari pe an. In Romania, rata deceselor este ingrijoratoare, 3 copii mor la fiecare minut din cauza pneumoniei . Si asta in contextul in care pneumonia este o boala care poate fi prevenita.

In Romania, statisticile sunt extrem de ingrijoratoare, aproximativ 28% din decesele care apar in perioada 0-1 an sunt produse de afectiuni ale aparatului respirator. O pondere insemnata dintre sugari si copii sufera un episod de pneumonie, cu toate ca exista modalitati de preventie pe care parintii ar trebui sa le cunoasca. Infectiile pneumococice includ si alte boli la fel de puternice precum: meningita, septicemia, otita medie, sinuzita. Pneumoniile au o incidenta de 45 de cazuri/1000 de sugari/an, incidenta care se reduce odata cu inaintarea in varsta.”, a declarat Prof. Dr. Doina Plesca - Vicepresedintele Sectiei de Pneumologie Pediatrica din cadrul Societatii Romane de Pneumologie.”, a adaugat Prof. Dr. Doina Plesca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

La copiii cu varsta mai mica de 5 ani, pneumonia provoaca moartea mai mult decat orice alta afectiune . Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, imunizarea cu un vaccin imbunatatit continuu este singura alternativa de preventie a pneumoniei. In Romania, bolile pneumococice si, indirect, pneumonia, sunt principala cauza a mortalitatii infantile. In situatia in care copilul nu a fost vaccinat preventiv si se imbolnaveste de pneumonie, tratamentul care se aplica este cel cu antibiotice.

Comunicat de presa

Afla si alte informatii citind articolul: Pneumococul – un dusman de temut pentru copilul tau


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri