Copiii au scheletul delicat, astfel ca sunt predispusi afectiunilor de coloana vertebrala.

In special in zilele noastre, cand copiii nu mai au parte de zile intregi de joaca in aer liber, ceea ce presupunea intensa activitate fizica, coloana vertebrala nu se mai bucura de muschi dezvoltati in permanenta, iar lipsa sportului din viata copiilor duce si la obezitate, un alt factor ce influenteaza negativ sanatatea coloanei vertebrale la copil.

Care sunt principalele afectiuni ale coloanei dobandite de copii?

Nu vom discuta in articolul curent despre afectiunile congenitale ale coloanei vertebrale, ci despre cele dobandite in timpul copilariei prin nerespectarea unor reguli posturale, motrice sau prin existenta unor factori de risc.

Principalele afectiuni ale coloanei vertebrale la copil sunt:

- cifoza. Cifoza reprezinta o accentuare a curburii coloanei toracice, adica a coloanei pe care stau ancorate coastele. Aceasta cifoza ia aspectul unei “cocosari” astfel ca partea convexa a coloanei toracice proemina posterior, in timp ce capul si gatul au o pozitie vicioasa in fata. In prima faza, aceasta afectiune este reversibila si poate fi restabilita pozitia normala a coloanei in special prin gimnastica medicala, reflexoterapie, masaj, fizioterapie si sport pentru copii, sport care trebuie sa implice folosirea bratelor. Mai apoi apar insa modificari osoase ireversibile si modificari ale pozitiei coastelor, situatie in care doar operatiile mai pot avea succes.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

- scolioza. Aceasta presupune curbarea coloanei in lateral, spre stanga sau spre dreapta, cu deformarea umerilor si a coastelor, cu asimetrie intre toracele stang si cel drept. Aceasta scolioza de cele mai multe ori are o singura curbura, luand aspectul literei “C”, dar poate avea si doua curburi, situatie mai grava, luand aspectul literei “S”. In general pozitiile incorecte pe scaun, picioarele inegale, statul pe scaun cu picioare sub corp sau purtarea ghiozdanelor pe un singur umar sunt principalii factori care duc la deformarea coloanei in scolioza.

- lordoza. In mod natural coloana vertebrala are doua lordoze, adica doua curburi cu convexitatea orientata anterior: una la nivelul coloanei gatului (lordoza cervicala) si alta la nivelul mijlocului (lordoza lombara). Aceste curburi se pot accentua, situatie in care devin patologice. Sunt adesea insotite de dureri si apar in special la cei sedentari. Pot sa mai apara si la copiii care petrec multe ore la calculator sau la cei cu miopie.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri