Copiii au nevoie de o alimentatie sanatoasa si foarte variata care sa le asigure o gama larga de nutrienti, vitamine si minerale astfel incat sa se dezvolte armonios si sanatos.

Vitamina C se gaseste in toate fructele si legumele proaspete, dar si in otet si iaurt.

Vitamina D

Vitamina D se activeaza in mod natural la nivelul pielii in prezenta soarelui. Iata de ce dupa varsta de 3 ani copiii pot fi expusi usor la soare, nu neaparat la mare, dar si pe strada sau in cadrul plimbarilor prin parcuri. Vitamina D se activeaza in mod natural doar in prezenta soarelui (de aceea populatia nordica prezinta reale probleme in aceasta privinta), dar poate fi administrata si prin alimentatie.

Legumele verzi contin vitamina D, dar si pestele.

Vitamina E

Vitamina E are puternice efecte antioxidante si participa de asemenea la cresterea celulara si la mentinerea functiilor sistemului imunitar.

Vitamina E se gaseste in alune crude, nuci, migdale, care au o cantitate importanta si de acizi grasi nesaturati. Este important sa nu le coaceti/prajiti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Magneziu

Magneziu este important in functionarea tuturor celulelor, el jucand roluri vitale chiar si pentru celulele cardiace. Magneziul se gaseste in alune, nuci, migdale, seminte de floarea soarelui, dar si in legume precum brocoli.

Calciu

Calciul intra de asemenea in procesele metabolice ale majoritatii celulelor corpului. Este esential de asemenea pentru cresterea si dezvoltarea sistemului osos. Calciul se gaseste in oase de peste, dar si in lactate si branzeturi.

Fosfor

Fosforul este important pentru dezvoltarea sistemului endocrin, dar si pentru sistemul osos. Se gaseste in special in oasele de peste. Pentru ca micutul sa consume oasele, puteti sa ii preparati hamsie care are oasele atat de subtiri incat se consuma si se digera foarte usor.

Fier

Fierul intra in structura unor celule, fiind foarte important pentru celulele care asigura respiratia organismului: globulele rosii din sange. Scaderea fierului produce anemia feripriva.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo

Fierul se gaseste in carne, recomandat este sa ii dati copilului doar carne de peste, pui sau curcan si ocazinal, o data la cateva luni, alt tip de carne.

Alti nutrienti necesari

Acizii grasi esentiali

Acestia sunt importanti pentru regenerarea celulara si intra in alcatuirea tuturor membranelor celulare. Ei se gasesc in carne, in alune, miez de seminte, nuci, migdale, dar si in peste si fructe de mare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri