5 Greseli ale parintilor in educatia copiilor
 

Parintii pot gresi usor fie din prea multa dragoste, fie din nestiinta. Unele informatii care tin in special de psihologia copilului, de varstele dezvoltarii emotionale ale acestuia nu sunt comunicate parintilor prea des si aceste informatii le pot lipsi.

 
Copilul trebuie educat inca din fasa
 

Astfel micutul trebuie invatat de mic sa faca ce spune mamica, sa fie luat usor de la un san la altul atunci cand cel mic nu vrea sau sanul devine dureros pentru mamica (o atitudine greu de luat de catre mamici); apoi micutul inca din fasa trebuie indrumat spre miscare. Lasati-l sa umble prin casa sau sa se joace in patut (dar sub supraveghere) si de asemenea faceti exercitii cu cel mic. Pentru mamica sau tatic este foarte usor sa faca gimnastica cu micutul: cu degetelele se lasa prins de micile manute si le misca usor, astfel incat bebelusul trage de ele si isi tonifica bratele. Apoi ii prinde usor gleznele si se fac exercitii cu piciorusele micutului. Si masajul usor este foarte bun pentru copilul mic.

 
Alimentatia
 

Multi parinti cad in plasa micilor santajisti si le cumpara ciocolata, bomboane, preparate fast-food, mezeluri etc. Un copil, cu atat mai mult ca se afla la varsta cand se dezvolta, trebuie obligatoriu sa manance sanatos, indiferent de eforturile parintilor. Spre exemplu s-a demonstrat ca boala aterosclerotica (raspunzatoare de majoritatea bolilor cardiace) incepe inca din viata intrauterina!

 
 

Jocurile sunt frumoase, dar nu toate dezvolta la fel de mult imaginatia si inteligenta copilului. Inteligenta emotionala de asemenea trebuie dezvoltata. Chiar daca cel mic isi doreste numai papusi ori doar masinute si robotei, incercati sa il convingeti sa se joace si altceva: impreuna cu voi. Doar parintii ii pot ghida pe micuti spre alegeril potrivite. Jocurile educationale sunt cele mai potrivite pentru copii