Ce tipuri de medicamente trebuie evitate
„Cel mai important mesaj de retinut este ca niciun medicament nu este 100% sigur in timpul alaptarii, pentru ca fiecare substanta este absorbita diferit, in functie de toti factorii enumerati mai sus. Fiecare mama e datoare sa se informeze in legatura cu riscurile asociate unor substante administrate in timp ce alapteaza, pentru sanatatea sa si a copilului sau.
Printre categoriile de medicamente care pot reprezenta un pericol pentru cel mic se numara sedativele, hipnoticele si antidepresivele.
Mamicilor le este interzis sa ia aceste medicamente daca alapteaza. De asemenea aspirina poate determina insuficienta hepatica la copil, mai ales in timpul unor viroze.
Alte categorii de medicamente si produse interzise mamicilor in perioada alaptarii sunt energizantele, dozele mari de vitamine, diureticele, laxativele, anticonceptionalele si toate suplimentele alimentare care contin alcool, cum ar fi tincturile pentru cresterea poftei de mancare. Mamicile trebuie sa stie ca alcoolul se transmite intr-un procent foarte mare in lapte si de aceea consumul de alcool sau de produse care contin alcool pe perioada alaptarii este strict interzis.
Recomand si atentie marita in cazul ingerarii de antibiotice in perioada alaptatului. De principiu, sunt sigure medicamentele care sunt recomandate si bebelusilor, precum si cele care au fost administrate in perioada sarcinii. Insa cel mai bine este sa aveti in vedere faptul ca medicamentele nu sunt bomboane si este important sa consultati medicul inainte de a lua orice medicament, pentru binele dumneavoastra si al copilului”, precizeaza dr. Evelina Moraru medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria Iasi.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?