13 August 2012 publicat în Mami 20 share-uri

Multe mame care isi hranesc copiii la san se intreaba ce pot face in momentul in care intervin probleme de sanatate si in ce masura medicamentele luate de ele pot influenta sanatatea bebelusului.

Ce tipuri de medicamente trebuie evitate

Cel mai important mesaj de retinut este ca niciun medicament nu este 100% sigur in timpul alaptarii, pentru ca fiecare substanta este absorbita diferit, in functie de toti factorii enumerati mai sus. Fiecare mama e datoare sa se informeze in legatura cu riscurile asociate unor substante administrate in timp ce alapteaza, pentru sanatatea sa si a copilului sau.

Printre categoriile de medicamente care pot reprezenta un pericol pentru cel mic se numara sedativele, hipnoticele si antidepresivele.

Mamicilor le este interzis sa ia aceste medicamente daca alapteaza. De asemenea aspirina poate determina insuficienta hepatica la copil, mai ales in timpul unor viroze.
Alte categorii de medicamente si produse interzise mamicilor in perioada alaptarii sunt energizantele, dozele mari de vitamine, diureticele, laxativele, anticonceptionalele si toate suplimentele alimentare care contin alcool, cum ar fi tincturile pentru cresterea poftei de mancare. Mamicile trebuie sa stie ca alcoolul se transmite intr-un procent foarte mare in lapte si de aceea consumul de alcool sau de produse care contin alcool pe perioada alaptarii este strict interzis.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Recomand si atentie marita in cazul ingerarii de antibiotice in perioada alaptatului. De principiu, sunt sigure medicamentele care sunt recomandate si bebelusilor, precum si cele care au fost administrate in perioada sarcinii. Insa cel mai bine este sa aveti in vedere faptul ca medicamentele nu sunt bomboane si este important sa consultati medicul inainte de a lua orice medicament, pentru binele dumneavoastra si al copilului”, precizeaza dr. Evelina Moraru medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria Iasi.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri