Programul ”Copiii pretiosi” urmareste sa faciliteze accesul la servicii medicale pentru tinerele insarcinate infectate cu HIV sau expuse la virus, sa imbunataţeasca sau sa mentina o stare adecvata de sanatate a acestora şi totodata sa asigure un nivel cel putin minim de ingrijire pentru nou-nascutii expusi la HIV, respectiv sa previna problemele de sanatate si sociale ale copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani, expusi la HIV.

Programul include ajutor medical si consiliere psihosociala pentru tinerele insarcinate, vizite la domiciliu din partea echipei medicale si educatie in ceea ce priveste viata de mama pentru beneficiarele proiectului. De asemenea, se asigura monitorizarea aderentei la terapia antiretrovirala a mamei si controale medicale regulate, alaturi de suport material: hrana pentru femeile insarcinate si bebelusi, transport la clinica, produse de igiena pentru ingrijirea copilului, cheltuieli medicale, inclusiv medicamente, precum si clarificarea situatiei lor legale (actele nou-nascutului, inscrierea la medicul de familie, inscrierea in programul de vaccinare).
”Suntem impresionati de activitatea Baylor in Romania si de rezultatele pe care le au. Nu cred ca exagerez daca spun ca fac mici miracole de fiecare data cand un copil se naste sanatos sub supravegherea lor. In prezent, in Romania traiesc peste 11000 de pacienti cu HIV/SIDA, peste jumatate avand varste cuprinse intre 20 si 29 de ani, iar contributia Baylor la stoparea transmiterii virusului de la mama la copil in acest context este esentiala. Ne bucuram ca putem fi parteneri ai proiectului si dorim sa le oferim sprijin pe termen lung”, a declarat Pascal Prigent, directorul general al GSK Romania.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri