Diana a gestionat cu succes proiecte care au presupus lansari de produse locale si internationale, targuri si expozitii, campanii ample de comunicare, proiecte in sectorul neguvernamental etc

Diana Gamulescu - Expert Garbo

www.micolino.ro

Ce trebuie sa stiu despre un bebelus prematur


Am cosntatat, ca desi auzim tot mai des despre nasteri aparute inainte de vreme, sunt putine locuri de unde te poti informa, ca parinte, ca mama, despre acest aspect. Si cred ca este important sa ne indreptam atentia catre acest subiect, pentru ca cifrele prezentate in rapoartele facute public de catre organizatii serioase, la nivel mondial, arata ingrijorator.

Si atunci, informarea este necesara de catre orice femeie care urmeaza sa dea nastere unui copil pentru ca nu ma refer aici la sfaturile medicale pe care le primesc parintii care intampina o asemenea dificultate. Ci la acel gen de informatii pe care, le capeti, ca parinte, trecand printr-o asemenea experienta. Ce inseamna sa ai un bebelus nascut prematur? Cum procedam? La ce sa ne asteptam? Care sunt provocarile si care sunt etapele? Aceste aspecte le vom dezvolta in cadrul acestui articol.


Trebuie sa stim ca orice bebelus se naste inainte 37 saptamana de gestatie este considerat prematur, ceea ce inseamna ca acesta este incomplet dezvoltat , iar adaptarea la mediul extern este mai dificila decat intrauterin si prezinta anumite riscuri. Cu cat fatul este mai mic, cu atat gradul de adaptare la viata extrauterina este mai scazut si necesita ingrijiri medicale specifice, in functie de evaluarile cadrelor medicale din sectiile de neonatologie.


Oricat de tulburator este sa traiesti asa ceva trebuie sa avem in considerare anumite lucruri extrem de importante, atat pentru mama, dar mai ales pentru noul nascut, asa ca trebuie sa fiti increzatori in copiii vostri, sa va mobilizati si sa fiti pozitivi. Sunt lucruri esentiale. De asemenea, este foarte important sa aveti in permanenta contact cu bebelusul pentru ca ii asigura dragostea, puterea si siguranta de care are nevoie si trebuie sa il mangaiati si sa ii vorbiti ori de cate ori prezenta la terapie va este este permisa.