Foarte importanta este manifestarea dragostei intelegerii si suportului familiei, pentru ca depresia postnatala necesita un anumit timp pentru vindecare.
Mai multe ore de somn (cand doarme bebelusul, sa doarma si mama) si mai mult ajutor din partea celorlalti pentru ingrijirea bebelusului sunt masuri foarte utile in procesul de recuperare al mamei.
Nu in ultimul rand, activitatea fizica usoara sau orice activitate relaxanta, precum plimbarile in aer liber, muzica, lectura, exercitiile de respiratie, actioneaza ca un “antidepresiv”.
Dieta mamei trebuie sa contina alimente bogate in omega-3 (peste oceanic, seminte de in, ulei din seminte de in, ulei de peste) si vitamine din complexul B, acesti nutrienti avand un rol protector la nivelul sistemului nervos.
De asemenea, este necesara o buna hidratare, iar alcoolul, cafeaua sau tutunul este bine sa fie excluse.
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.
sursa foto:shutterstock
articol de ioana paunescu
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.