10 Mai 2013 publicat în Mami 8 share-uri

Nasterea unui copil este intotdeauna un prilej de bucurie. Cercetarile arata ca 85% din proaspetele mamici trec printr-o usoara depresie in prima saptamana dupa nastere.
Terapiile complementare: masaj, reflexoterapie, aromaterapie, homeopatie, remedii naturiste, o dieta sanatoasa pot aduce reale beneficii.

Foarte importanta este manifestarea dragostei intelegerii si suportului familiei, pentru ca depresia postnatala necesita un anumit timp pentru vindecare.

Mai multe ore de somn (cand doarme bebelusul, sa doarma si mama) si mai mult ajutor din partea celorlalti pentru ingrijirea bebelusului sunt masuri foarte utile in procesul de recuperare al mamei.

Nu in ultimul rand, activitatea fizica usoara sau orice activitate relaxanta, precum plimbarile in aer liber, muzica, lectura, exercitiile de respiratie, actioneaza ca un “antidepresiv”.

Dieta mamei trebuie sa contina alimente bogate in omega-3 (peste oceanic, seminte de in, ulei din seminte de in, ulei de peste) si vitamine din complexul B, acesti nutrienti avand un rol protector la nivelul sistemului nervos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

De asemenea, este necesara o buna hidratare, iar alcoolul, cafeaua sau tutunul este bine sa fie excluse.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:shutterstock

articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri