Cea mai buna metoda de alimentare a bebelusului este, cu siguranta, alaptarea naturala, adica alaptarea de la sanul mamei. Daca, din pacate, mamele nu isi pot alapta micutii din diverse motive, atunci ele pot apela la alaptarea artificiala, cea bazata pe laptele praf.

Pentru a va usura munca, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o serie de sfaturi utile despre compozitia laptelui, tipurile de lapte existente pe piata, numarul necesar de mese pentru bebelusi si multe altele.

6 Caracteristici pentru un lapte praf de calitate:

• Nu trebuie sa contina zahar

• Trebuie sa fie adaptat varstei sugarului

• Nu trebuie sa aiba arome

• Trebuie sa fie suplimentat cu vitamine (A, B, C, D, E si K)

• Trebuie sa contina carbohidrati, proteine, grasimi si minerale

• Trebuie sa contina alti nutrienti necesari bebelusului – amidon de orez, aminoacizi, fibre de soia etc.

In plus, laptele praf poate fi suplimentat cu diverse substante, care sa contribuie la dezvoltarea armonioasa a copilului si care sa echivaleze cu toate substantele nutritive din laptele matern.

Opti Pro – un mix optimizat de proteine, adica ratia dietetica de proteine, apropiata de laptele matern

Bifidus BL – culturi de probiotice

Fier

LC Pufa – un amestec echilibrat de DHA (acid decosahexanoic) si ARA (acid arahidonic), care scade riscul reactiilor alergice si ajuta la dezvoltarea sistemului nervos si a vederii

• Nucleotide – intra in compozitia ADN-ului si exista in laptele matern

 Foto milk powder@Shutterstock.com