16 Martie 2021 publicat în Mami 6 share-uri

O mama echilibrata – ce obiceiuri putem introduce in viata noastra de zi cu zi astfel incat sa fim in echilibru cu noi insine? Iata cateva idei in acest sens.

O mama echilibrata este idealul spre care multe mame tind. Provocarile vietii de parinte ne impiedica uneori sa ajungem la acest echilibru, cu atat mai mult daca jonglam si cu viata profesionala sau avem dificultati si in viata noastra emotionala.

Trecerea de la viata fara copii la cea de parinte este una dintre perioadele de maxima reorganizare a vietii, conform cercetarilor din psihologia dezvoltarii. Nasterea unui copil si cresterea lui aduc extrem de multa bucurie si implinire unei mame. Dar maternitatea vine totodata si cu numeroase provocari, perioade dificile si stres. De aceea e important ca in primul rand mama sa aiba grija de ea si de starea ei de bine, sa devina o mama echilibrata, pentru a le oferi la randul ei copiilor echilibru.

Iata cateva exemple de obiceiuri pe care le putem putem adopta si practica astfel incat sa fim in echilibru cu noi insine. Ordinea acestor obiceiuri este aleatorie, ele nu sunt ierarhizate dupa importanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

1. Cunoaste-ti nevoile si implineste-le

Cand resursele noastre sunt la limita si avem nevoi neimplinite, de la cele de baza (fiziologice), pana la cele de auto-realizare, devine mult mai greu sa le putem raspunde copiilor asa cum ne-am dori.
Din pacate, uneori mama poate ajunge sa puna pe pauza tot ceea ce o face fericita si implinita pentru a se dedica copilului si nevoilor ei. Acest lucru poate duce la acumularea de frustrare, oboseala, dificultati de relationare. Pe termen lung, neglijarea propriilor nevoi poate duce la afectarea sanatatii lor fizice si psihice. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto articol: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri