19 Mai 2021 publicat în Mami 1 share-uri

Astmul in sarcina – daca ai astm si esti insarcinata, e important sa eviti factorii declansatori pentru crizele de astm si sa urmezi tratamentele prescrise de medic. Iata cum poate influenta astmul sanatatea sarcinii.

Sarcina si astmul

Astmul este o problema de sanatate destul de frecventa. In timpul sarcinii, astmul poate duce la o serie de complicatii pentru mama si pentru fat, daca nu este gestionat corect. Majoritatea tratamentelor pentru astm sunt sigure in sarcina. In sarcina, aproximativ o treime dintre femeile cu astm au o imbunatatire a simptomelor, aproximativ o treime au simptome mai grave si aproximativ o treime nu au modificari. Femeile cu astm sever au riscuri mai mari ca simptomele sa se agraveze, in timp ce femeile cu astm usor au mai multe sanse de a vedea imbunatatiri sau nicio modificare, dar nu este o regula precisa.

Astmul este cel mai probabil sa se agraveze in timpul saptamanilor 24-36 de sarcina. Aproximativ 10 % dintre femeile cu astm au simptome in timpul travaliului si nasterii. Daca simptomele astmului bronsic se modifica in timpul sarcinii, acestea revin, de obicei, la starea pre-sarcina in termen de 3 luni de la nastere.

Sarcina nu va provoca astm daca nu ai avut anterior. Multe femei sufera de probleme de respiratie in timpul sarcinii din cauza modificarilor hormonale, nu a astmului. Multe femei se confrunta, de asemenea, cu dificultati de respiratie in ultimul trimestru de sarcina din cauza maririi uterului care restrictioneaza miscarea diafragmei. Acest lucru este normal la multe femei insarcinate, chiar si la cele care nu au astm. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto articol: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri