Ca principiu de obtinere Tofu nu ne spune multe: se obtine din boabe de soia, apa si agent de inchegare, gasindu-se sub doua forme – moale sau compact. In Orient acest aliment obtinut din boabe integrale de soia este folosit de mii de ani si se cunosc proprietatile sale curative, astfel incat oamenii au facut si o sarbatoare pentru celebrarea acestui aliment. Putem spune astfel ca tofu prezinta toate beneficiile pe care le-am obtine din consumul de boabe de soia:
- Aduce un aport important de calciu, fiind indicat copiilor in perioada de crestere, sportivilor, dar si femeilor, mai ales cand se apropie de menopauza pentru a evita osteoporoza;
- Previne si trateaza anemia;
- Amelioreaza tulburarile digestive si constipatia prin continutul de fibre;
- Previne cancerul;
- Scade tensiunea;
- Scade si previne riscul de infarcte si accidente vasculare (cerebrale sau in alte tesuturi);
- Prezinta efecte benefice asupra tiroidei;
- Reduce inflamatiile;
- Intareste sistemul imunitar;
- Mentine densitatea osoasa;
- Creste fertilitatea etc.