10 Martie 2022 publicat în Mami 13 share-uri

Cu toţii îndeplinim de-a lungul vieţii o serie de roluri, iar cel de părinte se va dovedi a fi cel mai important, pentru mulţi dintre noi. Încă de când aflăm că vom deveni părinţi, ne propunem să îndeplinim cu succes toate sarcinile pe care le vom avea, astfel încât să oferim copiilor noştri toate condiţiile de care au nevoie pentru a creşte echilibraţi, sănătoşi şi frumoşi.

Ajutorul celor din jur

Naşterea unui copil este motiv de mare bucurie, nu doar pentru părinţi, ci pentru toţi cei din jur. Astfel, odată cu sosirea micuţului, sfaturile nu vor întârzia să apară, în ajutor venind toţi cei care sunt deja familiarizaţi cu rolul de părinte. Însă trebuie să ţinem cont că fiecare copil are particularităţile lui şi nu toate sfaturile primite vor fi în măsură să ajute.

Deşi sosirea unui copil va reprezenta o schimbare foarte solicitantă în viaţa noastră, va trebui să ne găsim echilibrul şi forţa cu ajutorul cărora vom reuşi să discernem ce este mai bun şi mai folositor pentru copilul nostru şi pentru noi, alegând să acţionăm într-un mod corect şi benefic celui mic.

În acest sens, prima persoană care ne va oferi cea mai bună îndrumare şi ajutorul cel mai benefic, va fi medicul neonatolog care a preluat bebeluşul la naştere. Acesta, alături de personalul medical al unităţii sanitare unde s-a născut copilul, vor acorda primele îndrumări legate de modul în care ar trebui să se desfăşoare programul zilnic al micuţului, pornind de la hrană şi somn, până la igienă şi plimbarea în aer liber.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Ulterior, rolul acestuia va fi preluat de medicul pediatru care se va ocupa de micuţ. Fiecare etapă de creştere va fi bine monitorizată, părinţii primind toată susţinerea şi sfaturile necesare, astfel încât să facă faţă oricărei situaţii. Pe măsură ce micuţii cresc, părinţii se vor confrunta cu şi mai multe contexte noi şi solicitante, astfel că orice sfat şi ajutor avizat sunt bine venite.

Cărţile de parenting

Cărţile de parenting tind să acopere o paletă foarte largă de aspecte de interes, venind în sprijinul părinţilor pe parcursul tuturor etapelor de vârstă ale copiilor. Accesându-le, părinţii au posibilitatea de a beneficia de informaţii şi date concrete, de sfaturile şi îndrumarea specialiştilor, pentru toate perioadele de creştere şi pentru toate etapele copilăriei şi ale adolescenţilor. Citeste mai departe pe mamisicopilul.ro

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri