Citeste pe larg despre candidoza – care sunt principalii factori care cresc riscul de candidoza vaginala, care sunt simptomele si metodele de preventie.

Ce este candidoza?

Candida se gaseste in mod normal in cantitati mici in diferite zone din organism, fara a cauza probleme. Insa, atunci cand mediul este potrivit pentru aceasta, se poate inmulti si creste necontrolat. Infectia pe care o provoaca se numeste candidoza. Exista mai multe tipuri diferite. Majoritatea pot fi tratate cu usurinta cu medicamente fara prescriptie medicala sau pe baza de reteta.

Candidoza orofaringiana

Candidoza orofaringiana provoaca afte si este mai frecventa la nou-nascuti, batrani si persoanele cu sistem imunitar slabit. Simptomele includ pete albe sau galbene pe limba, buze, gingii, cerul gurii si interiorul obrajilor, roseata sau durere in gura si gat, crapaturi in colturile gurii, durere la inghitire, daca se extinde la gat. Aceste afte sunt tratate cu medicamente antifungice precum nistatina, clotrimazol si fluconazol. Clatirea gurii cu apa de gura cu clorhexidina poate ajuta la prevenirea infectiilor la persoanele cu sistemul imunitar slabit. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Caria dentară – ce este și cum se tratează Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Sursa foto: goffkein.pro/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri