26 Iulie 2022 publicat în Mami 14 share-uri

Tipatul la copii poate avea efecte atat pe termen scurt, dar si pe termen lung asupra sanatatii mentale, emotionale si fizice a celui mic. Iata care pot fi aceste efecte si ce pot face parintii pentru a evita sa tipe la copii.

Tipatul la copii – informatii generale

In perioadele de stres crescut, rutinele si regulile normale ale unei familii se schimba. Cresterea nivelului de anxietate, tristete sau furie ii poate determina pe copii sa aiba anumite comportamente negative sau tantrumuri. Cand parintii raspund prin tipete, reactiile lor le pot alimenta rapid pe ale copiilor si invers, ducand la certuri si conflicte.

Nu exista parinte perfect. Este normal ca in anumite situatii sa simti ca iti pierzi rabdarea si nu te mai poti controla. Uneori copiii par sa apese anumite butoane si sa intensifice aceasta lipsa de rabdare a parintilor, de multe ori prin sfidare, anumite reactii, comportamente, cuvinte sau tipete. In unele cazuri, ca parinti, devenim furiosi si coplesiti, ajungem sa ridicam vocea la copil, chiar daca asta rareori rezolva situatia. Copilul poate deveni linistit pentru o perioada scurta, dar tipatul nu va corecta comportamentul – ba chiar poate avea efecte negative severe. Sa ramai calm in situatii grele este o regula de aur, insa de multe ori este dificil sa reusesti. Cu toate acestea, trebuie sa nu uitam ca actiunile noastre ca parinti au implicatii majore asupra copiilor. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: fizkes/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri