13 Octombrie 2022 publicat în Mami 2 share-uri

Iata care pot fi cauzele pentru transpiratia excesiva sau hiperhidroza, care sunt semnele si simptomele asociate, ce metode de tratament exista.

Ce este hiperhidroza?

Hiperhidroza este o afectiune frecventa ce se caracterizeaza prin transpiratie excesiva. Transpiratia poate afecta intregul corp sau doar anumite zone. Zonele frecvent afectate includ axilele, palmele, talpile, fata si pieptul. Transpiratia nu reprezinta de obicei o problema serioasa pentru sanatate, dar poate fi suparatoare. De asemenea, poate avea un impact negativ asupra calitatii vietii si poate duce la stari de depresie si anxietate.

Nu exista linii directoare pentru a determina ce inseamna transpiratie „normala” si in exces, dar daca simtiti ca transpirati prea mult si transpiratia a inceput sa va afecteze viata de zi cu zi, este posibil sa fie vorba despre hiperhidroza.

Simptome

Majoritatea oamenilor transpira atunci cand fac exercitii fizice sau un efort intens, cand sunt in medii cu temperaturi crescute, cand sunt anxiosi sau stresati. Transpiratia excesiva experimentata in caz de hiperhidroza depaseste cu mult transpiratia normala. Hiperhidroza este definita ca transpiratie care va afecteaza desfasurarea activitatilor normale. Episoadele de transpiratie excesiva apar cel putin o data pe saptamana fara un motiv clar si au efect asupra vietii sociale sau activitatilor zilnice. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: Ground Picture/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri