Citeste mai multe in articolul de mai jos despre nevralgia de trigemen, cum se manifesta aceasta problema, care pot fi cauzele si ce implica tratamentul.

Ce este nevralgia de trigemen?

Nevralgia de trigemen este o afectiune a nervilor de la nivelul fetei. Provoaca durere brusca si severa la nivelul fetei, descrisa ca o durere fulgeratoare, asemanatoare socului electric, la nivelul dintilor, maxilarului, gingiilor si altor zone ale fetei. Durerea se concentreaza de obicei la nivelul fetei inferioare si maxilarului, desi uneori afecteaza si alte zone, ca zona din jurul nasului sau zona de deasupra ochilor. Nevralgia trigeminala este cunoscuta si sub numele de „tic douloureux” (tic dureros).

Nevralgia de trigemen este cauzata de iritatia nervului trigemen, sau al cincilea nerv cranian, care incepe de la ureche si se ramifica spre frunte, obraji si maxilarul inferior. Durerea este de obicei limitata la o parte a fetei si poate fi declansata de actiuni precum mancatul sau spalatul dintilor. Rareori, tulburarea poate afecta ambele parti ale fetei, desi de obicei nu in acelasi timp – se numeste nevralgie trigemenala bilaterala. Este un tip de durere neuropata, adica o durere asociata cu leziuni nervoase. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto articol: Saydung89/ pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri