Afla din articolul urmator mai multe despre hormonul luteinizant – ce este acest hormon, ce rol are in organism, cand se recomanda testarea si ce inseamna valorile anormale.

Ce este hormonul luteinizant?

Hormonul luteinizant (LH) stimuleaza diferite procese din corp, ce sunt importante pentru sanatatea sexuala, dezvoltare si reproducere. Glanda pituitara secreta acest hormon. La randul sau, hormonul luteinizant provoaca modificari in organele sexuale – ovare sau testicule – care ii permit sistemului reproducator sa functioneze corect.

Ce rol are hormonul luteinizant?

Glanda pituitara sau hipofiza secreta doi hormoni importanti care lucreaza impreuna pentru a regla procesele din sistemul reproducator: hormonul foliculostimulator (FSH) si hormonul luteinizant (LH). Acesti hormoni sunt mesageri chimici ce semnaleaza organelor sexuale (ovare sau testicule) sa inceapa procesele necesare pentru a sustine sanatatea reproductiva. Glanda pituitara este situata la baza creierului si are aproximativ dimensiunea unui bob de mazare. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: Peakstock/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri