2 / 3

Mamele, pe masa de discutii a Guvernului

Modificarile au fost decise, luni, de Guvern, prin ordonanta de urgenta.

"Am luat aceasta decizie pentru ca, pe de-o parte, sa nu-i afectam pe cei care sunt astazi in situatia de a avea indemnizatia de crestere a copilului in derulare, iar in al doilea rand ca sa pregatim, in 2011, un program coerent al Guvernului, in parteneriat cu autoritatile locale, pentru constructia de crese, sa adoptam legislatia in Parlament cu privire la bone, in al treilea rand sa transformam, acolo unde este posibil, unele spitale in crese astfel incat numarul acestora sa poata fi suficient pentru cererea cu insistenta pe piata in privinta creselor si, nu in ultimul rand, perfectionarea legislatiei care vizeaza tichetele de cresa. Cu alte cuvinte, pe parcursul lui 2011 se va crea infrastructura necesara astfel incat, incepand cu anul urmator, sa poata exista locuri suficiente in cresa pentru copiii care vor veni acolo in urma deciziei parintilor de a se reintoarce la munca sau la sfarsitul celor douasprezece luni de concediu care vizeaza cresterea copilului", a adaugat Boc.


Liderii coalitiei au convenit, duminica seara, ca perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului sa fie mentinuta la doi ani. Discutia finala urma sa aiba loc luni dimineata, pentru a fi stabilit si noul cuantum al indemnizatiei, conform unor surse din coalitie.

La sedinta de luni dimineata a coalitiei a sosit insa si presedintele Traian Basescu. Seful statului le-a spus membrilor coalitiei ca resursele bugetare nu permit ca perioada de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului sa fie mentinuta la doi ani, sugerand ca aceasta durata ar trebui redusa la un an.

 

Sursa: 9am.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri