Pastele, sau sarbatoarea Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, reprezinta, alaturi de sarbatoarea Nasterii Domnului, una dintre cele mai importante sarbatori crestine.

Pastele, sau sarbatoarea Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, reprezinta, alaturi de sarbatoarea Nasterii Domnului, una dintre cele mai importante sarbatori crestine.

In acest an, fiecare dintre noi va sarbatori Invierea Domnului in ultima duminica din luna aprilie, mai precis pe 27 aprilie.

Fiecare crestin, in apropierea Pastelui se pregteste temeinic, mai ales din punct de vedere spiritual. Oamenii tin post pentru a-si curati sufletul de pacatele savarsite, se spovedesc si se impartasesc, pentru a primi in suflet miracolul Invierii Domnului. Unele mamici merg si cu bebelusii la Impartasit, pentru a primi din trupul si sangele Mantuitorului.

Gospodinele se pregatesc pentru sarbatoarea Pastelui curatind casa si preparand mult-asteptatele bucate traditionale de Paste. De la masa de Paste sunt nelipsite ouale rosii, mielul, pasca si cozonacul. Intra pe Delly.ro si afla retete delicioase traditionale pe care le poti pregati in meniul de Paste.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Ouale rosii de Paste il simbolizeaza pe Mantuitor, care a Inviat din morti. Rosul semnifica sangele varsat de Iisus, care s-a sacrificat pentru iertarea pacatelor noastre. De obicei, gospodinele vospsesc ouale in Joia sau in Sambata Mare- mai multe despre vopsitul oualor de Paste poti afla pe aici.

Carnea si preparatele din miel sunt nelipsite de pe masa de Paste, mielul fiind simbolul Mantuitorului care a murit nevinovat rastignit pentru pacatele noastre.

Pasca este cozonacelul rotund, ce are in mijloc o cruce, pe care gospodinele il pregatesc numai o data pe an, cu ocazia Pastelui.

Lumina Sfanta a Invierii pe care crestinii o primesc in noaptea de Paste reprezinta victoria binelui asupra raului si a vietii asupra mortii. Se spune ca lumanarea trebuie pastrata in casa si aprinsa pe parcursul anului ori de cate ori credinciosii se confrunta cu probleme sau necazuri.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri