In perioada de dupa nastere, sanul produce cu atat mai mult lapte cu cat este stimulat mai mult prin supt. Daca bebele tau suge des lapte de san, atunci organismul se va adapata la aceasta cerere crescuta de lapte si va incepe sa produca mai mult. Astfel ca, in perioadele in care nu alaptezi (mergi la serviciu, calatoresti fara bebe, iei medicamente contraindicate in timpul alaptarii etc.) pompele pentru sani se pot dovedi foarte folositoare deoarece ele mentin secretia lactata continua. 

Exista in comert mai multe tipuri de pompe pentru “muls”: pompa manuala, pompe care functioneaza pe baza de baterii, pompe semiautomate sau chiar pompe electrice, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale. 

Pompele manuale pentru sani 

Pompele manuale pentru sani sunt usor de folosit si ieftine. Ele pompeaza laptele din fiecare san, pe rand, fiind actionate de forta mainii. Exista unele pompe manuale care pot fi actionate folosind forta piciorului, fiind special create pentru mamicile care sufera de sindrom de tunel carpian (ingustarea tunelului prin care trec oasele, tendoanele si ligamentele la nivelul incheieturii mainii). 

Pompele cu baterii 

Poti folosi acest tip de pompa daca nu ai nevoie sa-ti eliberezi sanii foarte des, ci doar

Pompele electrice 

Desi cele mai eficiente si usor de folosit, pompele electrice sunt destul de scumpe. Unele functioneaza doar conectate la priza, altele pot fi folosite si cu baterii sau acumulatori. Pompele electrice sunt foarte avantajoase deoarece ele pot goli ambii sani deodata si astfel salvezi si timp pretios. 

Tu ai folosit/ folosesti pompa pentru sani? Spune-ti parerea in legatura cu pompele pentru sani si impartaseste si proaspetelor mamici din experienta ta!

 

Un articol de Simona Prodanoiu