Laptele matern este singurul aliment cu care se va hrani bebelusul pana la cel putin 4 luni, desi multi bebelusi sunt alimentati numai prin alaptare pana implinesc 6 luni sau chiar mai mult, atunci cand intervine diversificarea alimentatiei.
Laptele matern este singurul aliment cu care se va hrani bebelusul pana la cel putin 4 luni, desi multi bebelusi sunt alimentati numai prin alaptare pana implinesc 6 luni sau chiar mai mult, atunci cand intervine diversificarea alimentatiei.

Laptele contine suficienta apa, vitamina D si fier, atat de necesare unei dezvoltari armonioase a copilului.

Laptele produs de catre tine, ca si mamica, contine 90% apa, asa ca lui bebe nu i se va face sete nici macar in cele mai calduroase zile ale verii- in schimb ai grija ca tu sa te hidratezi corespunzator.

In ceea ce priveste vitamina D, laptele matern nu contine o cantitate mare din aceasta vitamina, dar organismul sugarului stie sa o depoziteze in mod economic si sa o utilizeze eficient. Ai grija ca tu sa ai indeajunsa vitamina D in timpul sarcinii, deoarece atunci bebe isi face depozitele, pe care le foloseste mai apoi, dupa nastere; de asemenea, si expunerea micutului la soare este benefica, chiar si iarna, deoarece sub actiunea soarelui, organismul micutului va produce vitamina D.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Desi laptele de san contine mai putin fier decat formulele de lapte (unele chiar sunt imbogatite cu fier), pana la varsta de 6 luni atunci cand se face diversificarea alimentatiei, fierul furnizat natural de catre tine ii va fi suficient lui bebe. Cantitatea mica de fier din laptele matern este folosita intelept de catre organismul bebelusului, dar dupa 6 luni trebuie introduse in alimentatie preparate bogate in fier pentru a preveni anemia feripriva (din lipsa de fier) a bebelusului.

Pentru ca laptele matern sa aiba calitatea corespunzatoare pentru a satisface nevoile nutritive ale sugarului, trebuie ca tu, mamica ce alapteaza si al carei corp produce acest lapte, sa aiba un stil de vi

ata sanatos, deoarece orice mananci, orice medicament sau substanta mai mult sau mai putin nociva la care esti expusa se poate transmite micutului prin lapte si il poate afecta.
Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

Dar, inainte sa incepi sa renunti complet la unele alimente din dieta, ar trebui sa te sfatuiesti cu doctorul. Daca omiti unele alimente importante poti crea dezechilibre nutritionale. Medicul iti va spune ce alimente sa eviti, cu ce alte alimente sa le inlocuiesti pentru a-ti lua aceeasi cantitate de vitamine si minerale si ce suplimente ar trebui sa mai iei.

Unele alimente foarte aromate pot schimba gustul laptelui, astfel ca unii bebelusi pot deveni iritati si agitati in timpul alaptarii dupa ce mama a consumat anumite alimente, in schimb altii pot aprecia varietatea de diferite gusturi ale laptelui. Daca observi ca micutul se agita, e semn ca ii displace gustul laptelui si evita sa mai mananci respectivul aliment cat timp alaptezi.

Va urma

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri