Pentru o completare a acestui articol citeste si : Dulciurile I

 

 

Cand se pregateste ciocolata se prajesc semintele de cacao, se decortica si se macina, astfel se obtine o pasta grasa peste care se pune zahar, lecitina si unt de cacao. Se supune unui proces complex de pregatire si apoi se adauga in masa de ciocolata fierbinte lapte, cafea, stafide, nuca etc.

 

Romanii pregatesc halvaua din seminte de floarea soarelui. Miezul se prajeste, se macina si se amesteca bine cu halvita fierbinte pana cand are o consistenta caracteristica.Daca mananci cantitati mari de dulciuri fara sa mananci altceva acestea pot avea efecte laxative.

 

(pentru 100g de produs)

 

zahar 410
caramele cu lapte 390
caramele cu fructe 380
dropsuri 405
nuga 570
halva din floarea soarelui 545
dulceata 310
ciocolata cu lapte 600
ciocolata cu vanilie 570
sirop de fructe 288
gem 300

 

 


Foarte multe persoane sunt atrase de consumul de dulciuri. Aduc cu sine si probleme de sanatate cum ar fi instalarea obezitatii sau ateromatoza. Consumul abuziv de dulciuri duce in timp si la aparitia diabetului.
De asemenea creste si frecventa aparitiei carieri dentare. Cele mai nefavorabile sunt sunt dulciurile lipicioase si moi precum ciocolata, caramelele, dulceturile si cremele.Acestea lasa pe dinti si intre dinti o pelicula care contine glucide cu molecula mica. Se formeaza acizi care nu pot fi diluati si neutralizati de saliva si realizeaza la suprafata dintilor un PH suficient de coborat pentru a avea efecte corosive.
Este daunator in special daca se consuma dulciuri intre mese sau seara fara ca dupa consumare sa se spele dintii.

 

Ai grija cate dulciuri consumi si mai ales in ce cantitate!

 

Sursa: Delly.ro

 

Incearca si alte retete delicioase de pe Delly.ro

 

Inghetata cu smantana

Maioneza super-rapida

9 alimente care te energizeaza