Multe mistere are natura noi, oamenii, trebuie sa ne straduim sa le cunoastem, iar cand le descoperim putin cate putin, ne minunam si ramanem muti de uimire. Iata cateva dintre curiozitatile lumii. Daca stiti si alte asemenea stiati ca-uri va invitam sa ni le impartasiti in sectiunea speciala de pe forumul Kidz.

Multe mistere are natura… noi, oamenii, trebuie sa ne straduim sa le cunoastem, iar cand le descoperim putin cate putin, ne minunam si ramanem muti de uimire. Iata cateva dintre curiozitatile lumii. Daca stiti si alte asemenea “stiati ca-uri” va invitam sa ni le impartasiti in sectiunea speciala de pe forumul Kidz.

Stiati ca…

… ovarele contin 2 milioane de ovule, iar fiecare ovul contine codul genetic ce determina numarul de generatii de fiinite umane ce pot lua nastere?

… de-a lungul vietii, teoretic si fizic vorbind, o femeie poate duce 35 de sarcini?

… cea mai “norocoasa” mama din lume are 69 de copii?

… incepand cu luna a 7 a de sarcina, bebelusul dinauntrul burticii mamei poate plange in liniste, exprimandu-si astfel eventualele nemultumiri?

… fatul viseaza inca din burtica mamei, tot timpul, iar cei care se nasc prematur vor visa mai mult deoarece trebuie sa recupereze timpul pierdut?

… in ultimul trimestru de sarcina fatul acumuleaza peste 50% din greutatea pe care o va avea la nastere?

… la prima sa respiratie, nou-nascutul trebuie sa depuna un efort de 50 de ori mai mare decat un adult pentru a-si umple plamanii cu aer?

… la nastere un bebelus are 350 de oase, dar pana la varsta adulta aproape jumatate dintre acestea se unesc intre ele?

… dimensiunile ochilor raman neschimbate pe parcursul vietii, ei fiind la fel de mari la nastere ca si la varsta adulta?

… majoritatea bebeilor se nasc cu ochi albastri, dar la scurt timp ei isi schimba culoarea?

… bebelusii viseaza 8 ore pe zi… adica mai mult de 50% din timp?

… pielea bebelusului este foarte sensibila si subtire ( de aceea are un aspect rozaliu, iar vasele sanguine se pot intrezari la suprafata pielii)?

… pielea bebelusului nu este deloc elastica; ea este permeabila si inca nu isi indeplineste rolul de bariera protectoare a organismului impotriva diferitelor infectii?

… creierul creste si se dezvolta continuu incepand din viata intrauterina si pana cand copilul implineste varsta de 15 ani?

… in anul 1950, Marion Donovan a descoperit cel mai util scutec, “pampers-ul”?

Un articol de Simona Prodanoiu


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri