Ingrediente

 

- unt
- mere
- zahar
- scortisoara pudra
- 4 albusuri
- 1-2 plicuri de zahar vanilat
- faina
- frisca
-stafide

 

Mod de preparare

 

Intr-o cratita (sau tava speciala!) de 3 litri unsa bine cu unt, se inghesuiesc bine( dar bine) mere curatate si taiate in 4 (dupa preferinte "crapaturile" se astupa cu cateva stafide) se presara o cana de zahar peste ele (si putina scortisoara pudra) si se introduc in cuptorul incins la foc potrivit pana se topeste zaharul si se inmoaie merele.

 

Cat timp acestea stau la cuptor se bat 4 albusuri cu 4 linguri de zahar si 1-2 plic de zahar vanilat, se adauga galbenusurile si 4 linguri de faina amestecate cu 1/2 praf de copt.

 

 

Lasati sa se raceasca bine (eventual bagati la frigider), rasturnati pe un platou, adaugati o budinca de vanilie, cremsnit sau doar frisca! Dar frisca neaparat!

 

Garantez.... e delicios!

 

Pofta buna!

 

O reteta propusa de: Danuta

 

Sursa: Delly.ro

Va recomandam si urmatoarele retete de pe Delly.ro:

 

Tort de sarlota
Tort de iaurt
Tort Jack Daniel's
Tort de morcovi
Tort delicios cu fructe