Indemnizatiile mamelor care nasc gemeni ar putea fi majorate de la 1 ianuarie 2009, printr-o noua modificare a Legii 148/2006, a declarat pentru NewsIn, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Mariana Campeanu.

Indemnizatiile mamelor care nasc gemeni ar putea fi majorate de la 1 ianuarie 2009, printr-o noua modificare a Legii 148/2006, a declarat pentru NewsIn, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Mariana Campeanu.

"Vom incerca sa gasim solutii pentru rezolvarea acestei inechitati si sa le ajutam pe mamele care se afla in aceasta situatie sa-si creasca in conditii normale copiii", a precizat Campeanu.

Declaratiile ministrului Muncii vin dupa ce joi, mai multe familii cu gemeni si tripleti au protestat in fata Guvernului pentru a atrage atentia ca legea care prevede acordarea indemnizatiei la nastere nu face referire la cazurile cand mama aduce pe lume gemeni si au amenintat ca vor da in judecata statul pentru a obtine fonduri pentru toti copiii, nu doar pentru unul singur, cum prevad normele in vigoare.

De altfel, la putin timp dupa terminarea pichetului din fata Palatului Victoria, Curtea de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a dat castig de cauza Ionelei Danciu care a dat in judecata Directia Muncii Alba, in 2006, intrucat primise indemnizatie doar pentru un singur copil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Mamele fac medicina să fie extraordinară, campania de recunoaștere a superputerii mamelor din România, inițiată de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA “Mamele fac medicina să fie extraordinară”, campania de recunoaștere a superputerii mamelor din România, inițiată de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Ionela Mariana Danciu a reusit sa obtina, la Curtea de Apel Alba-Iulia, anul acesta, admiterea exceptiei de nelegalitate a unui articol din Hotararea de Guvern 1025/2006, privind indemnizatiile de crestere a copilului, ea solicitand sa i se plateasca 800 lei pentru fiecare dintre cei trei copii.

Danciu a nascut trei fetite in urma cu un an si zece luni insa primise indemnizatie doar pentru un singur copil. Potrivit legii 148/2006 modificata prin hotararea de Guvern 10/25/2006, mamele primesc indemnizatie la fiecare nastere, insa legea nu face nicio referire la mamele care la o singura nastere pot aduce pe lume doi-trei sau mai multi copii.

Senatorii au decis, luni, diferentierea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru nasterile de gemeni, tripleti si multipleti si au dispus ca diferentierea cuantumului indemnizatiilor pentru cresterea copilului sa se faca astfel: 600 lei pentru nasterile simple, 800 lei pentru nasterile gemelare si 1.000 lei pentru nasteri de tripleti sau multipleti.

Copilul tău mănâncă emoțional? Philips Avent lansează cele mai inovatoare biberoane de până acum, modelul Natural Response care imită forma și comportamentul sânului și se adaptează la ritmul natural de băut al bebelușului Cele mai frumoase citate despre femei și mame – omagii aduse de cei mai mari scriitori și înțelepți ai lumii, dar și ai țării noastre

Anual, in Romania, circa 6.000 de femei nasc gemeni.

Sursa: 9AM, 13 Octombrie 2008

Citeste si alte stiri interesante de pe 9AM.ro:

Indemnizatia pentru cresterea copilului,85% din media veniturilor din ultimul an

Politistii incep sa refuze mita

Cele mai vechi 5 banci din lume


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri