Cand suntem foarte tinere, adolescente chiar, si nu am trecut inca prin experienta unei sarcini si de asemenea a unei nasteri corpul este plin de energie, rezistam sa nu dormim noptile, sa bem cola, sa avem o dieta inadecvata, haotica sau chiar sa ne infometam in numele frumusetii fara sa resimtim insa prea multe din efectele negative ale tuturor acestor activitati.

Celulita este favorizata de cauze din cele mai diverse, spre exemplu expunerea exagerata la soare, viata sedentara, variatii ale hormonilor sexuali, viata sexuala, lipsa activitatii fizice, alimentatia inadecvata sau haotica, hidratare insuficienta, lipsa unor vitamine etc.

Cum putem scapa de celulita?

Cele mai bune metode in lupta contra celulitei sunt reprezentate de: alimentatie, exercitii fizice, masaj si cure de detoxifiere tinute o data la jumatate de an.

Inainte de a trece la o alimentatie sanatoasa care totodata asigura, in timp, “topirea” celulitei este bine sa incepeti cu o cura de detoxifiere, bazata pe consumul exclusiv de fructe, legume, apa si sucuri de fructe, legume ori ceaiuri. Nu se vor consuma alte alimente iar cura dureaza maxim 5 zile. Apoi se trece la exercitii fizice si o alimentatie care sa asigure necesarul zilnic de nutrienti si energie.
Alimentatia anticelulitica

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Trebuie sa consumati alimente bogate in fibre, dar si in vitamine care au efecte importante la nivelul pielii si tesutului subcutanat, cum ar fi:

  • Vitamina A, implicata in procesele de regenerare a celuleor epiteliale, a celulelor pielii in special.
  • Complexul vitaminic B, implicat in foarte multe procese metabolice, in mentinerea sanatatii tesuturilor, accelereaza arderea caloriilor, mentin hidratarea pielii si a tesuturilor subcutanate etc.
  • Vitamina C, foarte importanta in procesele oxidative, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti din organism si de asemenea intervine in formarea colagenului, cel care mentine structura tesutului subcutanat.

Vitaminele si mineralele sunt continute in special in legume si fructe, asadar nu ezitati sa le consumati.

Consumul de proteine este foarte important pentru a-i asigura organismului aminoacizii din care va crea proteinele structrale, evident si pe cele de la nivelul tesutului subcutanat. Astfel, consumul de carne este esential, indicata fiind carnea de pui, de vita si pestele. Oricat de apetisanta vi s-ar parea, excludeti din alimentatie carnea de porc, care, pe langa grasimile pe care le contine chiar si in muschi (muschiul de porc prezinta tesut gras printre fibrele musculare), este destul de bogata in toxine, acestea avand o implicatie importanta in formarea celulitei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri