Poate din informare insuficenta sau invers, din prea multa informare, din dorinta de a mentine silueta sau de a elimina surplusul de kilograme ori pur si simplu din lipsa de timp foarte multe persoane fac erori alimentare cu urmari destul de neplacute, vizibile in special asupra siluetei.

5. Evitarea exagerata a grasimilor

Si grasimile sunt bune, insa nu oricare. Cele care provin din vegetale (uleiul de masline de exemplu) precum si cele din peste (omega 3) sunt deosebit de benefice pentru organism. Grasimile nesaturate strabat peretii vaselor pentru a ajunge in ficat sub forma de LDS (lipoproteine cu densitate sportita) si curata peretii vaselor, pe cand “colesterolul rau” este reprezentat de fapt din LDR (lipoproteine cu densitate redusa) si aceste grasimi nu reusesc sa strabata peretele arterelor, se depune aici molecula cu molecula in timp de mai multi ani si formeaza placile de aterom sau ateroscleroza (cauza frecventa de infarct miocardic). De aceea este bine sa scoateti din regimul alimentar grasimile saturate reprezentate de margarina, carne grasa (mai ales de porc), prajeli sau ulei prajit, grasimi din cremele dulci din torturi si prajituri, frisca etc. Insa grasimile nesaturate trebuie obligatoriu sa faca parte din regimul vostru alimentar, ele fiind reprezentate de uleiul de masline, de avogado si alte fructe, peste, migdale etc. Grasimile nesaturate au rolul de a reface membranele celulare intrand in procesele de regenerare tisulara (membranele celulelor sunt formate in special din lipide), in mentinerea structurii nervoase, in buna functionare a ficatului si metabolismului lipidic etc, insa nu se depun sub forma de grasimi in depozite ci din contra, au rolul de a mobiliza grasimile depozitate (deci faciliteaza slabirea), de a curata vasele etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

Cele cinci secrete ale longevitatii

Cum sa slabesti focalizat in zona coapselor si feselor

5 plante medicinale pentru slabit


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri