21 Octombrie 2009 publicat în Mami 1 share-uri

Secretia vaginala reprezinta un marker veritabil al sanatatii genitale feminine. Astfel orice femeie ar trebui sa isi analizeze in mod constant, zilnic, secretia vaginala, cel mai usor fiind prin utilizarea protej-slipurilor. In functie de modificarile acestei secretii femeia poate constata ca sufera o afectiune genitala si chiar poate orienta diagnosticul alaturi de medic in functie de caracteristicile principale ale secretiei vaginale.

La nivelul zonei genitale pot sa apara cam la 4-5 zile de la contactul sexual infectant, mici vezicule cu lichid clar care apoi se transforma in rani dureroase, dar se vindeca in 1-2 saptamani. La femei se pot observa in eruptie pustulele (bubitele) care sunt localizate la nivelul labiilor, clitorisului, vaginului, colului uterin si sunt insotie de edem (umflatura prin retentie de apa). Poate cuprinde si regiunea uretrei, situatie in care urinarea este dureroasa, insotita de usturime si secretii uretrale. Discomfortul este atat de mare, incat persoana infectata ajunge sa nu mai urineze (disurie). Leziunile se pot extinde si in jurul zonei genitale, pot cuprinde anusul (mai ales daca se practica sexul anal), fesele, regiunea inghinala. Exista deasemenea modificari la nivelul secretiei vaginale, care in cele mai multe din cazuri devine apoasa si isi pierde capacitatea de lubrefiere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

9. Alergiile si iritatiile la tampoane

Nu sunt putine femeile care sunt sensibile la utilizarea tampoanelor din cauza ca acestea le produc alegii sau iritatii ale mucoasei vaginale care se manifesta prin durere locala, la actul sexual sau chiar la introducerea/scoaterea tamponului, cu modificari ale secretiei vaginale care devine galbuie, mai abundenta, pruriginoasa (mancarime), ustura sau chiar devine purulenta cand evolueaza cu infectie, avand un miros fetid. Aceste tipuri de reactii sunt deosebit de periculoase pentru ca in scurt timp, pe un fond imunitar specific, pot duce la sindromul de soc toxic care in marea majoritatea a cazurilor a culminat cu deces.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri