Unele boli sunt foarte frecvente in randul populatiei, manifestandu-se ca acute sau cronice. Exista o stransa corelatie in starea psihica si bolile de care un individ sufera. In medicina exista cateva directii care fac referire atat la influenta unei patologii asupra psihicului, cat si in sens ivers, a inductiei psihicului asupra imbolnavirii de anumite afectiuni ale organismului. Astazi vom vorbi despre comportamentul psihic pe care unele boli il determina la un pacient.

In ambele cazuri de afectiuni oftalmologice pacientii trebuie sa creasca stima de sine.

4. Afectiunile ginecologice

Femeile are sufera frecvent de afectiuni ginecologice prezinta scaderea apetitului sexual pana la fobie sau frigiditate. La aceste extreme din urma ajung foarte putine dintre aceste femei, insa majoritatea se confrunta cu probleme sexuale, cu incapacitatea de a se bucura si de a se simti satisfacute de actul sexual, gasesc cu greu parteneri care sa le multumeasca in pat si sunt mai sensibile in ceea ce priveste viata sentimentala, sunt mai vulnerabile si se simt usor ranaite, ajungand poate chiar sa pastreze cu greu o relatie.

5. Durerile de cap

Aceste persoane simt tot timpul ca activitatile de zi cu zi le coplesesc, ca le stau ca o presiune pe suflet, ca unele persoane le preseaza si au un sentiment profund de “apasare”. Recomandat este ca acesti pacienti sa isi ia cateva zile libere de mai multe ori pe an, zile in care sa se odihneasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

6. Afectiunile picioarelor

Aceste persoane au tendinta de a se simti nesigure pe ele si de a deveni dependente de alte peroane. Au senzatia ca singuri nu se pot descura suficient de bine, au impresia ca nu sunt lasati sa traiasca asa cum isi doresc, ca nu isi pot conduce singuri viata. Este bine sa se incurajeze si sa incerce sa faca toate activitatile pe care si le doresc singuri, fara a le mai amana sau a nu le mai face deloc daca nu primesc ajutor sau sustinere de la alte persoane.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

Cele mai sanatoase alimente care nu ingrasa

5+3 mituri si adevaruri despre menstruatie

4 alimente de evitat in candidoza


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri