Copiii nu au puterea de a decide singuri regimul alimentar, ce este bine si ce nu pentru santatea lor, nu au indpendenta alegerii alimentelor care se gasesc in frigider si nici nu pot prezenta un control alimentar. Ei se afla strict sub educatia si modelul pe care parintii il ofera acestora.

Este foarte important ca parintii sa fie constienti de pastrarea greutatii normale a copiilor lor. Peste 40% dintre parintii cu copii obezi nu accepta ca micutii au probleme de greutate, asadar nu accepta nici interventia unui specialist. 80% din copiii cu obezitate infantila ajung ca la maturitate sa dezvolte boli cronice, varsta la care le dezvolta precum si asociarea acestora fiind dependente de gradul de obezitate din timpul copilariei. Specialistii americani au demonstrat inca de ani de zile ca boala ateromatoasa (ateroscleroza) incepe inca din... copilarie.

Copiii nu au voie sa consume alcool

Specialistii afirma ca un copil sub 15 ani nu are voie DELOC sa guste alcool. Alcoolul, chiar si in catitati foarte mici, produce numeroase “pagube” in organismul copilului, al carui sistem nervos este inca in dezvoltare, crescandu-i riscul spre dependenta la maturitate. Deasemenea se produc distructii nervoase, neuronale, dar si in alte tesuturi pecum cel hepatic ori la nivel renal sau cardio-vascular. Lasati la o parte mentalitatea: “Ei, i-am dat copilului sa guste alcool inca de mic, ca de, gusta si el sa vada ce-i aia”. NU, un copil nu are voie deloc. De aceea se impune prudenta in timpul Sarbatorilor de iarna, cand bauturile alcoolice sunt lasate pe masa, iar copiii nesupravegheati gusta din ele. Deasemenea intre 15 si 18 ani copilul are voie o gura de alcool o data pe luna sau poate chiar mai rar, aceasta pentru sanatatea lui. Cand vorbim de alcool, vorbim de orice produs care il contine, spre exemplu tincturile din tratamentele naturiste sau alte leacuri babesti care implica ingerarea de alcool sub diverse forme. Multi copii, nefiind supravegheti de parinti, ajung la spitale in stare de ebrietate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Concluzionand, in perioada Sarbatorilor moderati pe cat posibil alimentatia, nu oferiti copiilor alcool si cresteti activitatile fizice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri