Probabil ati observat ca anumite diete au succes pentru unele persoane, iar pentru aletele nu. Motivele sunt multiple si tin in special de stilul de viata, dar si de caracteristicile individuale ale fiecarei persoane. Asadar, fiecare organism reactioneaza altfel la regimul de hrana, insa foarte important este novelul metabolic si de dezvoltare al prganismului care variaza mult pe limite de varste.

Este indicat sa evitati grasimile (mai putin uleiul de masline de exemplu), alimentele prepreparate, mezelurile, sucurile din comert, margarina, mancarurile prajite, cartofii prajiti, snack-urile, mancarea fast-food. Cel mai bine este sa va preparati acasa la cuptor, prin fierbere sau la gratar mancarea si sucurile sa le preparati in casa.

Dieta specifica pentru varsta cuprinsa intre 30-45 de ani

Daca in categoria precedenta de varsta nivelul de energie nu reprezenta o problema, organismul fiind in plina crestere si maturizare, dupa varsta de 30 de ani incep insa procesele de senescenta (de imbatranire). Totodata stresul psihic este mult mai mare, apar copiii care ajung la varste cand si ei trebuie propulsati in viata, sarcina duce si ea la ingrasare, timpul liber devine tot mai putin si oboseala se resimte mult mai pregnant decat la varste mai tinere. Daca odata va permiteati sa va distrati noptile, acum deja starea de oboseala nu va mai merite atat de mult sa pierdeti noptile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Aceasta este varsta care corespune echilibrarii emotionale si personale, iar surplusul de kilograme se elimina mai greu. Mai mult, odata cu aproprierea de menopauza, organismul femeii tinde sa ia in greutate tocmai pentru a suplini ulterior lipsa brusca a hormonilor estrogeni, tesutul gras secretand o serie de substante protective.

Organismul nu mai este la fel de rezistent, astfel ca dietele foarte restrictive, de exemplu cele vegetariene sau cele prin infometare nu mai sunt acceptate de organism, sesizand ca va simtiti foarte rau daca incercati sa le urmati. Cuvantul care guverneaza aceasta varsta este Echilibru. Si acesta se impune si in cazul alimentatiei, precum si regimului de miscare, de odihna etc.

Dieta potrivita pentru aceasta varsta include cerealele, dar si fainoasele care, in ciuda a ceea ce se vorbeste peste tot, nu au atat de multe calorii si sunt satioase. Pe de alta parte, incercati sa mancati mai putin cand stati la masa cu familia, adica sa va micsorati portia. Pe de alta parte ar trebui sa va gasiti timp si pentru un program de sport. Aveti nevoie de fructe si legume ca alimente energizante, dar si de multe lactate pentru normalizarea tranzitului intestinal, iar grasimile nu trebuie eliminate complet din alimentatie, acestea fiind importante pentru absorbtia anumitor vitamine liposolubile. Se recomanda grasimea din carnea de pui sau peste, precum si folosirea uleiului de masline, insa evitati mancarurile prajite, carnea de porc, mezelurile, margarina, mancarurile fast-food. Consumati multe lichide, in special lapte, ceaiuri si sucuri de fructe preparate in casa, insa evitati bauturile din comert.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri