Probabil ati observat ca anumite diete au succes pentru unele persoane, iar pentru aletele nu. Motivele sunt multiple si tin in special de stilul de viata, dar si de caracteristicile individuale ale fiecarei persoane. Asadar, fiecare organism reactioneaza altfel la regimul de hrana, insa foarte important este novelul metabolic si de dezvoltare al prganismului care variaza mult pe limite de varste.

Probabil ati observat ca anumite diete au succes pentru unele persoane, iar pentru aletele nu. Motivele sunt multiple si tin in special de stilul de viata, dar si de caracteristicile individuale ale fiecarei persoane. Asadar, fiecare organism reactioneaza altfel la regimul de hrana, insa foarte important este nivelul metabolic si de dezvoltare al organismului care variaza mult pe limite de varste.

Dieta in functie de varsta

Dieta de slabire intre 18 si 30 de ani

In aceasta perioada organismul este tonic, consumul energetic este considerabil si metabolismul bazal destul de ridicat. Arderile sunt mai rapide si organismul tanar se adapteaza mult mai usor schimbarilor. Asadar nu este foarte dificil sa scapati de kilogramele in plus la aceasta varsta, insa cu cat anii trec, cu atat rezultatele dietelor sunt mai greu de obtinut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

In primul rand intre 18 si 25 de ani nu se recomanda o dieta decat daca intr-adevar chiar este nevoie, ci nu daca hainele incep doar sa va ramana mici. In aceasta perioada organismul vostru este in plina trasnformare, formele schimbandu-se pentru a deveni mature, femeilor li se rotunjesc in continuare coapsele si sanii, oasele incep sa se lateasca dupa 20-22 de ani, asadar schimbari tot apar.

Aceasta este totodata si perioada cand fiecare isi capata independenta, pleaca de la parinti, urmand sa se alimenteze singur. Din cauza ca multi nu stiu inca sa gateasca ori s-au invatat cu comoditatea de a gasi masa gata preparata recurg la alimentatia fast-food sau la cea din restaurante. Astfel surplusul de kilograme apare rapid.

Insa organismul, datorita faptului ca se afla in plina schimbare, are o mare nevoie de minerale si vitamine. Tinerii sunt tentati de a tine cure prin infometare, fiindca organismul este rezistent, insa urmarile la timp lung nu sunt de neglijat. Cititi articolul “Urmarile slabirii rapide”.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Astfel sunt recomandate trei mese pe zi. Micul dejun nu trebuie sarit, la acesta se recomanda sa consumati lactate, cereale, oua si miere. La masa de pranz neapart carne de pui sau peste cu o salata si paine. Dupa-amiaza, daca simtiti nevoia, puteti consuma doar fructe, iar seara o supa de legume sau o salata. Este important sa consumati lactate, proteine din carne si oua, legume si fructe, fiindca aveti nevoie, asa cum spuneam mai sus, de multe minerale si vitamine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri