O afectiune atopica este aceea care are un grad mare de susceptibilitate genetica si adesea este reprezentata de o afectiune alergica, asa cum este rinita alergica, hipersensibilitatea tip IV (alergia la metale, latex etc.), ast alergic, urticarie si dermatita atopica.

O afectiune atopica este aceea care are un grad mare de susceptibilitate genetica si adesea este reprezentata de o afectiune alergica, asa cum este rinita alergica, hipersensibilitatea tip IV (alergia la metale, latex etc.), astm alergic, urticarie si dermatita atopica.

Ce este dermatita atopica?

Dermatita atopica este o boala cu debut in copilarie, aproximativ 10-20% dintre copii suferind de aceasta afectiune. Cele mai multe cazuri de dermatitata atopica sunt diagnosticate la varste sub un an, insa afectiunea poate sa apara si la copii mai mari de 12 ani. In general aceasta afectiune “trece” de la sine, se amelioreaza dupa pubertate, insa nu se cunosc exact mecanismele care duc la aceasta ameliorare. Uneori insa, dermatita atopica poate persista toata viata.

Care sunt cauzele dermatitei atopice?

Dermatita atopica este o boala complexa si nu are cauze exacte, la fel cum se intampla si in cazurile bolilor alergice. Principalele cauze ale dermatitei atopice sunt:
- Continuarea alaptarii dupa 6-7 luni si diversificarea tardiva a hranei copilului; introducerea carnii de peste, oua si lapte integral in alimentatia copilului sub un an;
- Proteinele alergene din carne de peste (carnuri in general, dar cea de peste se pare ca este mai alergena), oua, alimente precum alune, seminte, lapte de vaca, nuci, alergene inhalatorii ca praful de casa, polen etc.
- Factorul genetic;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Care sunt simptomele dermatitei atopice?

Dermatita atopica se prezinta diferit in functie de vartsa la care debuteaza.

Dermatita atopica infantinla: - se manifetsa la copilul cu varsta pana in 2 ani. Apar papule (un fel de bubite) si vezicule exudative (pline cu lichid) pruriginoase (care determina mancarimi), localizate predominant la nivelul fruntii, pometilor, in spatele urechii, pe trunchi si la nivelul coatelor si genunchilor. Copilul are tendinta de a se scarpina determinand leziuni de grataj care adesea se suprainfecteaza.

Dermatita atopica a copilului – se manifesta intre varste de 2 pana la 12 ani. Dermatita la aceasta varsta este mai putin exudativa, copilul are mai putine vezicule (basici) insa pielea i se ingroasa, se usuca, in special la nivelul coatelor, genunchilor si gleznelor, pleoapelor si gatului.

Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Bentițele de păr statement – accesoriul suprem și stilat al acestei primăveri pentru un look ca de regină

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri