Spre deosebire de alte cancere, cancerul ovarian prezinta o serie de simtome care nu sunt chiar atat de silentioase si care ar putea fi detectate de femei in timp util astfel inca sa se prezinte la medic in stadii initiale ale bolii, cand cancerul poate fi vindecat.

6. Sangerari anale
Sangerarile anale pot fi urmarea hemoroizilor, dar si a cresterii tensiunii portale, astfel ca de exemplu ciroticii pot avea sangerari anale in afara hemoroizilor. De asemenea sangerarile anale mai apar si in cazul unor cancere sau leziuni colonice sau chiar in ulcere daca tranzitul a fost foarte rapid si sangele nu a apucat sa se metabolizeze, in sagerarile intestinale oculte, dar, iata, si in canerul ovarian. Ca si indemn: orice sangerare anala trebuie investigata si cu colonoscopie, chiar daca exista si hemoroizi si de asemenea trebuie obligatoriu investigat aparatul genital daca pacientul este femeie.

7. Pierderea poftei de mancare
Pierderea poftei de mancare apare mai tarziu si este un simptom care insoteste toate cancerele, indiferent de localizarea lor. Ulterior apare scaderea nejustificata in greutate, un alt semn care demasca prezenta unui cancer, indiferent de organul pe care acesta il afecteaza. Astfel bolnava isi pierde pofta de mancare si slabeste inexplicabil, mai grav este ca se poate afla chiar in perioada imediat urmatoare menopauzei cand are tot felul de modificari corporale si poate ignora cu usurinat simptomele cancerului ovarian.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Un articol de Iulia DIBU

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dieta care combate arsurile la stomac

7 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a ramane insarcinata

20 de modificari care apar pe masura ce imbatranim


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri