Fenomenul de burnout apare pentru ca energia ta fizica si psihica, functiile tale mentale, sunt stoarse pana la ultima picatura. Cu insuficient timp pentru odihna, relaxare si deconectare, aceasta suprasolicitare isi arata efectele negativele asupra ta si a organismului tau. Faptul ca esti pasionata de ceea ce faci profesional nu te face supra-om. Este important sa te ocupi de toate nevoile tale si sa iti refaci constant bateriile.

Cu alte cuvinte, din perspectiva mea, echilibrul cariera-viata profesionala isi are in mod clar locul si in secolul XXI, chiar daca acesta se relativizeaza. Iata cateva lucruri care te vor asista in a-l obtine si a-l pastra:

• Decide-te sa ai o viata echilibrata, sa faci ce e necesar pentru aceasta;
• Asculta-ti organismul si accepta cand esti obosit, tensionat sau neimplinit;
• Invata sa nu tolerezi ca ceilalti sa abuzeze de timpul si resursele tale, fie ca e vorba de sefi, colegi, familie sau prieteni;
• Foloseste un sistem eficient de management al timpului.

Atunci cand reusesti sa echilibrezi cariera cu viata personala si sa te bucuri de toate aspecte vietii tale, te afli la un punct in care poti spune ca iti traiesti viata la potentialul ei deplin.

Un articol de Eduard Ezeanu, coach pentru Social Arts.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

www.eduardezeanu.ro

Sursa: ejobs.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri