Programul de strangere de fonduri „Fii cu inima alaturi de copii” s-a desfasurat in perioada noiembrie 2009 – februarie 2010. Prin vanzarea simbolului campaniei in cadrul retelei de farmacii Sensiblu, 6 ONG-uri din tara au primit sprijin financiar pentru tratarea problemelor de sanatate grave ale copiilor din Romania. In total, 225.ooo RON au fost redirectionati de Sensiblu si Fundatia Sensiblu pentru modernizarea si dotarea celor 6 ONG-uri beneficiare din toate zonele tarii.

Presedintele Asociatiei P.A.V.E.L, Olga Cridland, afirma ca “donatia din partea companiei Sensiblu va fi folosita pe tot parcursul anului pentru proiecte precum acoperirea costurilor pentru diagnosticarea si tratamentul medical al copiilor si tinerilor bolnavi de cancer”.
Campania „Fii cu inima alaturi de copii” a reprezentat o continuare la nivel national a primei initiative, “Deschide-ti inima catre copii”, desfasurata in luna mai 2009. Succesul campaniei “Deschide-ti inima catre copii” a fost recunoscut si oficial in cadrul Galei Societatii Civile, editia 2010 prin acordarea premiului al III-lea la categoria Sanatate.


Despre cele sase ONG-uri
Institutiile alese de Sensiblu si Fundatia Sensiblu ca beneficiare ale campaniei „Fii cu inima alaturi de copii” trateaza urmatoarele probleme medicale grave la nou nascuti si copii:
• Asociatia P.A.V.E.L., Bucuresti are ca obiectiv imbunatatirea vietii copiilor si a tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor;
• Clinica Nefrologie Copii, Cluj-Napoca asigura costurile pentru dializa unor copii si cresterea calitatii terapiei in vederea diminuarii ratei de mortalitate infantila;