Doctorul dermatologic Alice Lesch Kelly a prezentat pentru revista online www.ivillage.com cele mai importante alimente care ajuta la regenerarea si hidratarea pielii:

1. Mango

Dulce si sanatos, fructul de mango reprezinta o adevarata sursa de beta caroten, care este transformat in corp in vitamina A (ajuta la hidratarea pielii, la repararea tesuturilor, reduce inflamatiile dupa expunerea la soare).

Cel mai bun mango este cel copt, moale la atingere.

Alte surse de beta carotene: morcovi, dovleac, cartofi dulci, caise.

2. Sucul de portocale

Sucul de portocale este plin de vitamina C, un antioxidant care ajuta la protejarea ADN-ului din celulele pielii. De asemenea, vitamina C este necesara pentru productia de colagen (previne aparitia ridurilor).
Realizeaza un shake fresh chiar la tine acasa, amestecand o cana de suc de portocale cu un pahar de iaurt de vanilie, gheata si putina miere.

Alte surse de vitamina C: ardei, broccoli, grapefruit, capsuni.

3. Iaurtul

Ultravioletele pot grabi aparitia ridurilor si cresc riscul de cancer de piele. Soarele nu trebuie intotdeauna evitat pentru ca limitele de productie a vitaminei D (esentiala pentru sanatatea oaselor) depind de caldura emisa de razele soarelui.

Putem mentine nivelul ridicat de vitamina D din corp, consumand produse lactate, precum iaurt, lapte sau branza.

Alte surse de vitamina D: cereale, suc de portocale.

4. Migdale

Migdalele contin vitamina E, un antioxidant care ajuta la protejarea celulelor pielii de razele ultraviolete ale soarelui. In plus, vitamina E lupta impotriva imbatranirii premature a pielii.

Este indicat sa consumam o mana de migdale zilnic, insa mare atentie la gramaj deoarece contin foarte multe calorii (100 de grame – 580 calorii).

Alte surse de vitamina E: seminte de floarea-soarelui, alune, arahide.