Fructele de padure

Fructele de padure contin unul dintre cei mai puternici antioxidanti: reversatrolul, mai puternic de aproximativ 50 de ori decat vitamina C. Reversatrolul are un puternic efect anticancerigen si este raspunzator de culoarea neagra a fructelor: coacaze, afine, mure, zmeura etc.

Cruciferele

Cruciferele sunt foarte bogate in vitamine si prezinta o matrice organica foarte buna pentru organismul nostru. Din aceasta categorie fac parte: varza, salata, varza Bruxelles, conopida, gulia, broccoli. Se recomanda sa consumati saptamanal crucifere pentru a va mentine sanatatea si de preferabil cat mai crude, in salate.

Ceapa

Ceapa precum si celelate plante inruidite: arpacigul, prazul, usturoiul – prezinta substante care inhiba activarea oncogenelor, precum si dezvoltarea tumorilor. De asemenea prezinta actiune antiinflamatorie, antimicrobiana, intaresc sistemul imunitar si ajuta in prevenirea bolilor cardiovasculare. Puteti adauga in salate sau mancaruri/sosuri aceste alimente, insa tineti cont ca ceapa favorizeaza refluxul gastro-esofiagian, recomandandu-se consumul cu atentie in cazul suferinzilor de aceasta afectiune. De asemenea ceapa este un foarte bun somnifer, o puteti consuma cu precadere seara.

Rosiile


Pestele si fructele de mare

Pestele reprezinta o veritabila sursa de aminoacizi indispensabili organismului, precum si de omega 3 si omega 6, acizi grasi esentiali pentru buna functionare a sistemului nervos si a tesuturilor. Fructele de mare trebuie consumate mai ales de catre femei care gasesc surse importante de minerale si vitamine esentiale unui echilibru hormonal, iar stridiile le ajuta in normalizarea ciclului menstrual si in fertilitate, avand un mare continut de zinc.