Sanatatea si bunastarea copilului pot deveni cauza principala a insomniilor din viata de parinte. Setea parintilor de informare si documentare in aceasta directie nu va fi niciodata potolita. ADHD-ul este una dintre cele mai frecvente afectiuni comportamentale intalnite la copii si adolescenti, confirmarea se regaseste si in primul studiu calitativ al serviciilor de sanatate mintala din Romania (Analiza serviciilor de sanatate mintala a copiilor din Romania) ce va fi lansat de Organizatia Salvati Copiii pe 7 octombrie 2010.
Copilul meu, la gradinita, nu mai era lasat sa se joace cu jucariile impreuna cu ceilalti copii....si stiti de ce? Pentru ca doamna de acolo a spus ca ADHD-ul se ia...ca ii molipseste si pe ceilalti” (parinte)
„Ori de cate ori merg la gradinita educatoarea imi spune cat de problematic este H. Ceilalti parinti fac presiuni asupra noastra pentru a retrage copilul. Ameninta ca nu isi vor mai aduce copiii la gradinita daca copilul meu nu este mutat din grupa. Conducerea gradinitei nu ne sprijina. Mi se spune tot timpul sa aduc de acasa jucarii si carti de colorat pentru copil. Nu i se da voie sa se joace cu jucariile gradinitei sau sa coloreze fisele de la gradinita pentru ca le strica” (parinte).
Doamna ma lasa mereu la calculator pentru ca ceilalti copiii nu vor sa se joace cu mine .... A. mi-a zis ca nu-i da mama lui voie sa se joace cu mine” (copil, 5 ani).
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Sursa: Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri