Toamna frigul incepe sa preia treptat controlul vremii, ploile, vantul si atmosfera umeda punandu-ne la incercare imunitatea. Sunt astfel o serie de afectiuni care ne pandesc in sezoanele reci.

Infectiile urinare



Afectarea pielii, unghiilor si parului

Datorita vasoconstrictiei subcutantate care apare ca reflex la frig, pielea primeste mai putin sange cand este frig pentru vasele de sub piele se contracta. Rezultatele: pielea se usuca, se descuameaza, ridurile pot sa apara, se adancesc, unghiile devin fragile si se exfoliaza, iar parul casant, se rupe usor si cade mai mult. Ca si modalitate de combatere a acestor efecte ale frigului se recomanda in fiecare seara o baie fierbinte revigoranta cu aromaterapie care pune sangele de sub piele in miscare si produce vasodilatatie, consumul zilnic de fructe si legume pentru o doza optima de vitamine si minerale, precum si o hidratare corespunzatoare.

Racelile

Aerul rece inspirat afecteaza mucoasele respiratorii, imunitatea locala scade si astfel riscul racelilor creste considerabil. Se recomanda sa consumati lichide calde si sa va stimulati imunitatea: ceaiuri medicinale (de exemplu echinaceea), vaccinuri homeopate, vitaminizare etc.

Afectiunile reumatice

Pentru cei in cauza afectiunile reumatice sunt o adevarata problema atunci cand este frig afara, reumaticii fiind foarte sensibili la modificarile climatice. Daca simtiti dureri articulare, este bine sa va prezentati din timp la medic, sa nu le lasati sa se agraveze, fiindca cu cat disagnosticul este pus mai devreme, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari.