In prezent, la nivel global sunt 170 milioane de femei si copii care au nevoie de ajutorul si bunavointa acelora mai norocosi decat ei. Copii si mame din 40 de tari aflate in curs de dezvoltare sunt expusi zilnic riscului de a se imbolnavi de tetanos, multi dintre cei afectati de aceasta maladie traind in zone greu accesibile, lipsite de serviciile medicale de baza.

Dr. Rownak Khan, specialist UNICEF: ”Tetanosul, cunoscut de asemena sub denumirea de ”ucigas tacut” este veriga slaba a sistemelor de sanatate. Cele mai multe decese au loc acasa si apar in randul celor mai vulnerabile populatii, care traiesc in locuri greu accesibile. Cu toate acestea, tetanosul este o boala care poate fi prevenita printr-un simplu vaccin – chiar si un singur deces survenit in urma bolii fiind un adevar greu de suportat.

Pentru multe dintre femeile si copiii afectati de tetanos, pana si cele mai de baza servicii medicale sunt un lucru la care nici macar nu viseaza. De aceea, este nevoie, mai mult decat oricand, sa actionam impreuna pentru a-i ajuta pe cei care sunt expusi acestei boli. Este inacceptabil ca mii de copii sa moara din cauza unei boli care poate fi combatuta printr-un vaccin ”.

Foto fr si main: By Billion Photos /Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri