Tot auzim ca antibioticele nu trebuie luate la intamplare, ca in acest sens s-au impus masuri de eliberare, astfel incat oamenii sa nu mai cumpere antibiotice fara reteta, se tot zvoneste ca ar avea anumite riscuri din care majoritatea au inteles ca pentru femei creste riscul candidozei, dar de ce se tot iau masuri in privinta acestor tipuri de medicamente? Chiar este necesar?
Alte infectii sunt sensibile doar la cateva antibiotice. In general se recolteaza de la pacient o proba, se face o cultura si dupa ce bacteriile au crescut in laborator se pune peste colonii diferite discutri de antibiotice si se asteapta un timp. Apoi se controleaza cultura si se observa care disc a distrus cel mai mult din colonie, apoi in ordine descrescatoare se aleg (daca exista) patru antibiotice la care colonia a fost sensibila. Antibioticul la care acea colonie a fost cea mai sensibila se alege primul si se administreaza pacientului ca tratament daca acesta nu prezinta alergie.

Atunci cand pacientul capata rezistenta la “cel mai bun atibiotic” conform antibiogramei, sansa lui de vindecare scade, asa ajunge pacientul cu infectii cronice care tot deterioreaza organul respecitv si secatuieste organismul de energie si forta imunitara.

Multimplele terapii antibiotice

Din pacate un antibiotic nu ataca strict infectia, ci si alte bacterii pe care noi le avem in organism si care ne sunt deosebit de utile, cum ar fi cele din flora vaginala care apara vaginul de infectii, cele din intestin care ajuta la digestie si chiar elaboreaza substante importante pentru organism, ca vitamina B12 etc. Antibioticele atataca si aceste bacterii “utile” si perturba astfel unele functii ale organismului. Daca sunt luate in exces, spre exemplu prea multe terapii succesive, exista riscul de tulburari ale altor organe: digestive, sexuale, hepatice (antibioticele au un grad important de toxicitate, de aceea unele persoane au stare de greata cand le iau), renale (pot afecta filtrarea renala, de aceea este indicat sa se consume 2 litri de lichide pe zi in antibioterapie) sau chiar gastrice (este recomandat ca inainte de administrarea antibioticului sa se manance, sa nu fie stomacul gol).

De obicei se recomanda ca antibioticele sa fie luate timp de 7 zile, in cele mai multe cazuri utile fiind tratamentele de 10 zile. Trebuie respectata prescriptia medicului si citit prospectul inainte de administrare.

In antibioterapie trebuie sa consumati zilnic fructe si legume proapete, minim un iaurt (protejeaza florele utile, prevenind inclusiv candidoza) si sa beti minim doi litri de lichide.


Un articol de Iulia Dibu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Sursa: Healthy.ro - Suplimentul de sanatate si diete by Kudika

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

Ce ar trebui sa stii despre chisturile ovariene
5 Exercitii de 5 minute care consuma 500 de calorii
Misterul aurei energetice umane


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri