Cojile de citrice sunt adesea aruncate, insa stiati ca ele sunt bogate in vitamine, substante hipotensive si anticancerigene? Bogate in special in vitamina A si C, cojile de citrice sunt utile si in sporirea imunitatii, scazand infectiile respiratorii pe timpul iernii.



Hesperidina – Scade tensiunea si colesterolul

Hesperidina este o substanta cunoscuta in medicina pentru proprietatile sale hipotensive, scazand tensiunea arteriala chiar si in cazul bolnavilor de ateroscleroza. De asemenea hesperidina are rol hipolipidemiant, scazand colesterolul “rau” din sange, insa desigur, daca asociati consumul de citrice cu o dieta mai saraca in grasimi animale. Prin scaderea colesterolului si a tensiunii hesperidina reduce riscul infarctelor, accidentelor vasculare cerebrale, retiniene etc. Practic, hesperidina functioneaza ca un protector cardiovascular.

Vitaminele


Vitaminele continute in coaja citricelor, in special vitamina A si C, cresc imunitatea organismului, protejandu-l impotriva infectiilor, imbunatatesc functia multor organe si mentin frumusetea si tineretea pielii.

Substante anticancerigene

Cateva studii au fost orientate spre efectul alimentelor asupra starii de sanatate. Astfel ca s-a ajuns la concluzia ca substante din coaja citricelor reduc incidenta cancerelor, in special de san, genital, de colon dar si cancerul pulmonar. Anumite studii aduc rezultate chiar foarte bune ale cojilor de portocale impotriva cancerelor, estimand chiar reduceri de pana 50% a incidentei maladiilor la cei care consuma des cojile acestor fructe.

Substante activatoare ale digestiei

Pentru cei cu digestia grea sau cu constipatie consumul cojilor de citrice poate reprezenta o solutie salvatoare. Prin continutul ridicat de flavonoizi si fitonutrienti cojile de citrice calmeaza durerile si infectiile intestinale.

Proprietati antiinflamatoare

Cojile de citrice contin substante cu actiune antiinflamatoare, mentinand astfel tonusul organismului si fiind utile pentru cei care prezinta infectii cornice de orice natura.

Consumate iarna, reduc infectiile respiratorii

Daca raciti des ori copiii dumneavoastra fac frecvent infectii respiratorii, atunci cresteti consumul de citrice, utilizand si coaja acestora.

Pentru a le putea consuma, cojile de citrice pot fi rase, in cantitati mici, in ceaiuri, prajituri de casa, in orez cu lapte, in cerealele de dimineata.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Sursa: Healthy.ro - Suplimentul de sanatate si diete by Kudika

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

Ce ar trebui sa stii despre chisturile ovariene
5 Exercitii de 5 minute care consuma 500 de calorii
Misterul aurei energetice umane


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri