Un studiu realizat de americani arata riscurile la care sunt expusi copii care beau cola: aparitia ADHD-ului, tulburari ale somnului si multe altele.

75% dintre copiii americani beau zilnic sucuri bogate in cofeina, de tip cola, arata un studiu recent. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii americani au intrebat 2.000 de parinti, care aveau copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, cat de des beau micutii cola.

Rezultatul sondajului a aratat ca astfel de sucuri nu lipsesc din dieta zilnica a copiilor, scrie Gandul.

Medicii pediatri si nutritionisti atrag atentia asupra pericolului la care parintii ii expun pe minori, lasandu-i sa bea astfel de bauturi. Sucurile bogate in cofeina sunt asociate cu aparitia ADHD-ului, tulburari ale somnului, lipsa puterii de concentrare si compromit sanatatea oaselor, din cauza cofeinei continute.

"Parintii ar trebui sa fie constienti de influenta potential negativa pe care o are cofeina asupra calitatii somnului unui copil. Astfel de bauturi mai pot distruge si ficatul", precizeaza doctorul William Warzak. Studiile de specialitate au aratat ca micutii care beau bauturi de tip cola, de cel putin doua ori pe zi, au oasele fragile, scrie hollybaby.com.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Unde este adevarul?

Asociatia Americana a bauturilor contesta studiul si sustine ca potrivit cercetarilor lor, consumul de cofeina la copii are efecte modeste.

“Cofeina este sigura, chiar si pentru copii”, sustine Maureen Storey, purtatorul de cuvant al Asociatiei, transmite New York Times.

Cu toate astea, profesorul William J. Warzak, de la universitatea din Nebraska sustine ca e mai bine sa ne tinem copii departe de consumul de bauturi acidulate sau alte produse care contin cofeina.

Efectele consumului zilnic de cofeina


Copiii consuma in mod obisnuit Cola sau alte bauturi puternic cofeinizate.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri