Asa s-a intamplat acum ceva vreme, cand tehnica avortului si legislatia nu erau ca in zilele noastre si tehnicile medicale functionau altfel. Inainte de anii ’90, atunci cand se facea un avort in lunile avansate de sarcina, se scotea cu o seringa lichid amniotic si se introduce in loc solutie salina care ar fi trebuit sa “arda” pruncul, sa il omoara, urmand ca la scurt timp sa fie “nascut” mort, intr-o faza prematura de dezvoltare. Exista insa micuti care au supravietuit miraculor acestor incercari, care astazi traiesc, isi spun povestea vietii lor, fiind oameni sanatosi si frumosi.
Povestea fetitiei supravituitoare a trei incercari de avort
Amy Charlton este astazi o femeie care lupta cu inversunare pentru dreptul copiilor nenascuti, ea fiind un real exemplu. Mama ei a incercat sa o avorteze in 1975, folosind metodele avortive de trei ori la rand, asteptand sa apara inumanul rezultat. Amy insa a sfidat moartea! Trebuia sa nu mai vada, sa fie paralizata, sa isi piarda functiile organelor, dar ea traieste si astazi e bunica!
Gianna Jessen – a supravietuit unui avort in luna a saptea
In 1977 mama fetitei, la doar 17 ani, ramasa insarcinata, a hotarat sa avorteze in luna a saptea, folosind metoda solutiei saline. Fetita insa nu s-a nascut moarta si micuta a fost dusa la spital. Avea probleme serioase, o varsta prematura la care cu greu se supravietuia in acea vreme, medicii preconizand ca nu va merge, nu va vorbi si nu va vedea niciodata. Insa fetita a continuat sa fie dovada minunilor vietii, astfel ca sustinuta si ingrijita cu dragoste de parintii adoptivi Gianna astazi este o femeie sanoatoasa, care vede, vorbeste, merge si chiar danseaza. A reusit sa invinga sindromul cerebral de la nastere si astazi lupta impotriva avortului.
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români