Cartile sunt profesori si prieteni totodata. Cartile sunt absolute necesare pentru o crestere armonioasa a copiilor, dezvoltand nu doar memoria si inteligenta, cat si imaginatia, principiile morale si valorile spirituale.

Dar cum poti explica unui copil ca este esential sa citeasca, in loc sa stea in fata computerului? Cu siguranta, este atras de jocuri, asa ca acestea par a fi cheia succesului. Astfel, reticenta copiilor in fata cartilor poate fi invinsa printr-o solutie originala: joaca.

Joaca este modul prin care lumea se va deschide in fata celor mici. Activitatile interactive pot forma obiceiuri, interese, pasiuni si standarde morale. Jocurile nu implica obligatii, ci sunt pline de dinamism si buna dispozitie. Mai mult, sunt o ocazie excelenta de a-i motiva pe cei mici.

Prin urmare, orice este castigat de copii prin competitii si jocuri are pentru ei o valoare deosebita. Astfel, putem folosi aceasta oportunitate ca sa valorificam importanta cartilor si experienta palpitanta de a citi. Exista mai multe jocuri simpatice ce pot fi foarte usor realizate de catre parinti. Scopul lor final este starnirea interesului celor mici catre lectura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

1. Explorarea

Jocul este potrivit pentru copiii de cele mai mici varste. Acestia, alaturi de parintii lor, pot descoperi cartile pagina cu pagina, imagine cu imagine. Fiecare ilustratie trebuie observata cu atentie si explicata pana la cele mai mici detalii. Cand vad un animal, copiii pot fi incurajati sa-l imite, reproducand astfel mieunatul pisicutei, macanitul ratei sau nechezatul calului. Este foarte important ca si parintii sa fie implicati in activitate, pentru ca cei mici sa poata simti conexiunea care se formeaza si sa fie complet absorbiti de joc.

Pentru ca aceasta joaca sa fie cat mai fascinanta pentru copii, cartile folosite trebuie sa fie calitative, rezistente si sa aiba ilustratii deosebite. Ilustratiile sunt esentiale in dezvoltarea imaginatiei, de aceea editura Cartea Copiilor le-a valorificat in mod special. Toate titlurile au un stil de ilustrare unic, in asa fel incat sa cultive gustul copiilor pentru frumos si pentru arta.

Pentru copiii foarte mici, Cartea Copiilor a pregatit titluri precum “Prima mea carte despre culori”, “Prima mea carte despre numere”, “Omida mancacioasa” sau “Vrei sa fii prietenul meu?” – cu pagini cartonate si colÅ£uri rotunjite, avand caracteristicile unei adevarate jucarii, atractive si rezistente.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri