Cand ne lovim de cate un "Nu" incapatanat sau misterios din partea copiilor suntem, de cele mai multe ori, dezarmati. Ni se pare de neinteles cum unele actiuni sau propuneri ale noastre, pe care le vedem ca bine intentionate si firesti, sunt refuzate de cei mici fara nici o negociere si cu o vointa pe care nu le-o banuiam.
"De ce spun copiii NU" ne invita sa descoperim, citind si privind ilustratiile impreuna cu copiii, cateva dintre cele mai intalnite motive pentru care apare nedoritul "Nu". In afara de prezentarea unor situatii in care copiii se opun, Catherine Dolto ne propune dialogul, purtat cu calm si dragoste, ca metoda prin care putem construi o relatie solida si profunda cu copiii nostri.

Catherine Dolto (Franta) este medic si scriitoare specializata in carti pe teme de psihologie a copiilor. Din 1980, Catherine Dolto a creat la editura Gallimard Jeunesse o bogata serie de carti (Mine de rien) despre cele mai importante aspecte legate de dezvoltarea copiilor. Pentru milioane de parinti din Franta si din intreaga lume, opera Catherinei Dolto a devenit un reper esential in cresterea celor mici. Autoarea a fost influentata decisiv in munca sa de catre mama, Françoise Dolto, celebra pediatra si psihanalista franceza, care s-a remarcat prin revolutionarea psihoterapiei in cazul copiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Catherine Dolto abordeaza subiecte importante, care tin de viata biologica si de cea afectiva. Nu-i este frica de cuvinte, dimpotriva, le imblanzeste, le da sens si le pune in metafore pentru a explica pe intelesul copiilor ce se intampla in sufletul lor si in jurul lor. Fiecare pagina este insotita de o ilustratie graitoare, iar textele sunt simple si raportate la nivelul de intelegere al copiilor. Acestia sunt invitati sa-si exprime sentimentele care ii incearca sau sa si le imagineze pe cele pe care le vor trai in situatii similare celor despre care se vorbeste in carte.

Importanta mesajelor transmise este valorificata si prin ilustratiile alese. Frédérick Mansot, artist grafic cu o cariera de aproape 20 de ani, creeaza un univers cald, de poveste, menit sa-i destinda pe cei mici. Culorile vii si mimica bine conturata a personajelor fac cartea foarte prietenoasa si atractiva.

„Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Recomandata copiilor intre 2 si 7 ani, cartea este disponibila pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro

Sursa: Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri