Zambeste unui medic si acesta va vorbi deja despre starea ta de sanatate! De ce? Pentru ca diferite carente ale organismului determina diferite probleme la nivelul cavitatii orale si invers!


Dintii prezinta o structura organica unica in organismul nostru, aceste tipuri de tesut se gasesc numai la nivelul dintilor. Carentele minerale si vitaminice, dar si anumite boli sau tratamente determina modificari la nivelul cavitatii orale: modificari ale culorii dintilor, ale gingiilor, ale florei bucale, ale structurii dintilor etc.

Ce spun dintii despre sanatatea ta

Atunci cand zambim lasam sa se observe atat dintii, cat si gingiile sau chiar limba daca radem cu gura deschisa. Aspectul acestora ne ofera indicii cu privire la starea de sanatate din prezent, dar si din trecut. Cauzele care duc la aceste modificari pot fi exogene (factori din exterior) sau endogene (boli metabolice, afectiuni congenitale etc.).

Gingiile

La fumatori

La fumatori gingiile sunt modificate, atrofice, cu gingivita prezenta in diferite stadii evolutive, pana la boala parodontala. Nu doar fumatorii sunt predispusi la boala parodontala, ci si cei cu igiena orala precara sau incorecta. Gingiile sunt vinetii, iar culoarea roz-pal care indica sanatatea acestora dispare. Tot la fumatori smaltul se innegreste, se depune placa dentara care mentine un mediu infectat in gura si confera respiratia urat mirositoare (halena fetida).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Gingiile sangerande

Daca gingiile va sangereaza la frecarea dintilor cu periuta sau chiar si in afara momentelor in care le agresati, atunci sunteti suspecti de anemie si totodata aveti gingivita. Aceasta se trateaza prin igiena orala riguroasa, folositea apei de gura si de asemenea consumand zilnic minim 5 legume crude pentru combaterea anemiei, dar alimente ca ficatei de pui, peste si carne de pui sau curcan tot pentru combaterea anemiei.

Gingiile ingalbenite

Gingiile ingalbenite, ca si ingalbenirea mucoasei de la nivelul ochiului care se vede cand trageti de pleoapa de jos – reprezinta de cele mai multe ori o stare icterica. Daca observati astfel de situatii, insotite sau nu de ingalbenirea pielii, mergeti la medic pentru analize de sange si biochimice pentru bilirubina, transaminaze etc.

Petele albe de pe gingii, obraji sau limba

„Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri