Inainte de a-si face o cariera in SUA, Rodrigo Santoro era unul dintre cei mai bine cunoscuti actori ai Braziliei; a jucat in filmul brazilian Carandiru, care a spart toate recordurile de box office din Brazilia. In America, a avut roluri in Love Actually, Lost, Redbelt al lui David Mamet, Che al lui Steve Soderbergh, 300 al lui Zack Snyder si turneaza in prezent filmul pentru TV, Hemingway & Gellhorn, cu Nicole Kidman si Robert Duvall.

 

 
Ce ne poti spune despre personajul tau?
 

Personajul meu este Tulio, un ornitolog care tine foarte mult la studiile sale despre pasari si e foarte pasionat de cauza sa, si anume salvarea speciei de papagali ara, amenintata acum cu disparitia.

 
Este adevarata aceasta parte a povestii?
 

Da, chiar este adevarat, specia este intr-adevar amenintata. Tulio are o misiune. Se duce in State si afla ca exista un mascul acolo, in Moose Lake Minnesota, si trebuie sa-l aduca inapoi la Rio si sa-l impreuneze cu ultima femela in viata din specia lui, pentru a procrea si a evita disparitia. Dar el este foarte onest si sincer vizavi de cauza - se simte dragostea lui pentru pasari. Nu e superficial. Se straduieste din greu sa-i convinga pe Linda si Blu sa faca o calatorie lunga la Rio.

 
Cum ai ajutat la dezvoltarea personajului?
 
Ne-a preocupat foarte mult sa-l facem foarte uman si sufletist si pasionat de cauza lui, nu un stereotip obsedat de stiinta.
 
Tu esti din Rio - ti-ai folosit accentul obisnuit?
 
Carlos mi-a spus sa folosesc accentul obisnuit, dar a trebuit sa ma asigur ca e mai clar.
 
Si ai dat voce si versiunii in portugheza?
 

Da - am facut-o intr-o zi, dupa ce am avut un an ca sa fac versiunea in limba engleza. Desi, desigur, la versiunea in engleza, cream, de asemenea, si personajul.